Gündem 77 terörist etkisiz hale getirildi

77 terörist etkisiz hale getirildi

16.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dokuz askerimizin şehit olmasının ardından düzenlenen hava harekatlarında toplam 77 terörist etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanı Güler, “Şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır” dedi.

77 terörist etkisiz hale getirildi

ANKARA Milliyet - Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler başkanlığında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Bakan Yardımcıları Şuay Alpay, Alpaslan Kavaklıoğlu, Bilal Durdalı ve Celal Sami Tüfekci ile yurt içindeki ve sınır ötesindeki birliklerin komutanlarının katılımıyla video telekonferans toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda devam eden faaliyetlere ilişkin bilgi alan ve talimatlar veren Güler, ardından şunları söyledi:

Haberin Devamı

101 hedef imha edildi

“12 Ocak’ta, Pençe-Kilit Harekât bölgesinde maalesef dokuz kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Saldırılara derhâl karşılık verilmiş, temas esnasında 23 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Müteakiben Irak’ın kuzeyi ile Suriye’nin kuzeyinde düzenlenen hava harekâtları ile bölücü terör örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve petrol tesislerinden oluşan toplam 78 hedef imha edilmiştir. Toplam 77 terörist de etkisiz hâle getirilmiştir. İcra edilen bu harekâtlarla şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır.”

MSB’den dün akşam yapılan açıklamada ise “Irak kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk ve Kandil bölgeleri ile Suriye kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine 15 Ocak 2024 saat 22.00’da Hava Harekâtları icra edilmiş, icra edilen Hava Harekâtları ile Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerinde bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, tünel, mühimmat/malzeme deposu, ikmal malzemeleri ve terör örgütü tarafından gelir elde etmek maksatlı kullanılan tesislerden oluşan 23 hedef imha edilmiştir” denildi. Böylece 101 hedef imha edilmiş oldu.

Haberin Devamı

77 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler başkanlığında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve kuvvet komutanlarının katılımıyla harekata ilişkin toplantı yapıldı.

Terör örgütüne bir üst düzey darbe daha

MİT, Pençe Kilit Harekatı bölgesinde kalan Irak’ın kuzeyindeki Metina alanında gerçekleştirdiği operasyonla, örgütün Türkiye’ye yönelik faaliyetlerinin yönetildiği Kuzey Sevk ve İdare Karargahı YJA-Star sözde Sorumlusu Peyman Bagok kod adlı Hülya Mercen’i etkisiz hale getirdi. 32 yıldır PKK dağ kadrosunda yönetici olarak faaliyet gösteren Mercen’in tkisiz hale getirilmesinin, örgütün silahlı kanadında işleyiş bozukluklarına neden olduğu değerlendirildi.

Kamışlı’dan dumanlar yükseldi

Terör örgütü PKK/YPG’nin kontrolündeki Suriye’nin Kamışlı kentinde dün sabah patlama sesleri duyuldu. 15 dakika arayla gerçekleşen patlamaların ardından yükselen siyah dumanlar Mardin’in Nusaybin ilçesinden görüntülendi. ● DHA