Gündem 8 FETÖ'cünün sahte belgesi bulundu

8 FETÖ'cünün sahte belgesi bulundu

05.03.2018 - 14:00 | Son Güncellenme:

İstanbul'da sahte belge üreten şebekeye düzenlenen operasyonda ByLock'tan aradan 8 FETÖ üyesine ait belge bulundu

8 FETÖcünün sahte belgesi bulundu

İstanbul'da, FETÖ ve diğer terör örgütü üyelerinin de aralarında bulunduğu birçok kaçak için sahte pasaport ve belge üreten bir şebekeye düzenlenen operasyonda, İntepol'e çalıntı bildirimi yapılan 50 pasaport ile Bylock'tan aranan 8 FETÖ üyesine ait belge çıktı.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak göçmenler için sahte belge düzenleyen bir şebekeyi belirleyince takip ve izleme yaptı.Takip edilen şebekenin belirlenen adreslerine eş zamanlı baskınlar düzenleyen ekipler adreslerde yaptıkları aramalarda, "diplomatik" belgelerin de arasında bulunduğu çok sayıda pasaport ele geçirdi.

Operasyonda Ali A., Mahsum U., İbrahim Ç. ve Ahmet D.isimli 4 şebeke üyesini gözaltına alan ekipler, baskınlarda ele geçirilen belgeleri tek tek inceledi. Adreslerde bulunan pasaportların 50'si hakkında İnterpol'e çalıntı bildiriminin yapıldığı tespit edilirken, pasaport çıkartmak için düzenlenen sahte belgeler arasında 8 FETÖ üyesi tespit edildi. Örgütün kriptolu haberleşme programı Bylock kullanıcısı oldukları anlaşılan 8 şüphelinin yurt dışına kaçmak için şebekeye pasaport düzenlettiği tespit edildi.

Haberin Devamı

İKİSİ TUTUKLANDI

Emniyet'teki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şebeke üyesinden Ibrahim Ç. ve Ahmet D. tutuklanırken, polisin şebekeye yönelik çalışması devam ediyor.