Gündem 8 günlük tatilde 66 kişi can verdi

8 günlük tatilde 66 kişi can verdi

14.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bayram tatili sona ererken önemli geçiş noktalarında trafik yoğunluğu da arttı. Bayram tatilinin 8. gününde yaşanan trafik kazalarında 66 kişi hayatını kaybetti, 7 bin 425 kişi yaralandı.

8 günlük tatilde 66 kişi can verdi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk 7 gününde meydana gelen 4 bin 370 trafik kazasında, 55 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 bin 331 vatandaşın ise yaralandığını açıkladı. Dün saat 23.00’e kadar yurt genelinde meydana gelen trafik kazalarında ise 11 kişi hayatını kaybetti, 83 kişi de yaralandı. Böylece, bayram tatilinin ilk 8 gününde, dün saat 23.00’e kadar meydana gelen kazalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 66’ya, yaralananların sayısı ise 7 bin 425’e çıktı.

Haberin Devamı

Kamyona izin yok

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bayram tatili dönüşü İstanbul ve Ankara’daki trafik yoğunluğunun azaltılabilmesi için kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların 14 Nisan 2024 Pazar günü saat 05.00’ten 15 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar Ankara ve İstanbul’a girişlerine izin verilmeyeceğine yönelik kararda esnekliğe gidileceğini bildirdi. Yerlikaya, “Tedarik süreçlerinin aksamaması için yaş sebze/meyve, süt ve süt ürünleri gibi bozulabilir gıdalar, dondurulmuş gıdalar, canlı ve kesme çiçek, ilaç, tıbbi malzeme ve akaryakıt taşıyan kamyon, çekici ve tanker cinsi taşıtların öncelikle ana arterler haricindeki güzergahlarda, zorunluluk halinde ise ana arterler üzerinde en az süreyle bulunacak şekilde istisnai olarak seyirlerine izin verilecektir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kilometrelerce araç kuyrukları oldu

Bayram tatili sona ererken önemli geçiş noktalarında trafik yoğunluğu da başladı. Tekirdağ’dan İstanbul yönüne doğru dün, araç yoğunluğu yaşandı. İstanbul’a sınır Marmaraereğlisi ilçesinin Yenice Kavşağı’nda zaman zaman uzun araç kuyrukları oluştu. Burdur- Ankara D-650 kara yolunda, kavşak ve trafik ışıklarında uzun araç kuyrukları olduğu görüldü. Nevşehir - Ürgüp kara yolunda dün trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Yer yer 5 kilometreyi bulan trafik yoğunluğu dron ile görüntülendi. TEM Otoyolu’nun ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde dün sabah ulaşımın rahat sağlandığı görüldü. Düzce-Zonguldak yolunun Alaplı kesiminde yoğunluk sebebiyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Ulaşımda 43 ilin geçiş güzergahı “kilit kavşak” Kırıkkale’de, trafik yoğunluğu dün de devam etti. Ankara, İstanbul, Afyonkarahisar illerini Antalya, Denizli, Isparta ve Burdur illerine bağlayan Afyonkarahisar-Antalya karayolunda da dün trafik yoğunluğu başladı. Öğle saatlerinde başlayan yoğunluk gün içinde arttı, trafik zaman zaman durma noktasına geldi.

8 günlük tatilde 66 kişi can verdi

‘Cuma günü 664 kaza meydana geldi’

Bakan Yerlikaya, bayram tatilinin 7’nci günü olan 12 Nisan Cuma günü ve tatil süresince meydana gelen kazalara ilişkin ise şu açıklamada bulundu:

Haberin Devamı

“Bayram tatilinin 7’nci günü, 12 Nisan 2024 Cuma gününde; 664 trafik kazası meydana geldi. 349 bin 174 araç denetlendi. 24 bin 583 araca hız ve radar işlemi, 27 bin 808 araca ise diğer işlemler yapıldı. Bayram tatilinin ilk 7 gününde (Cumartesi, pazar, pazartesi, salı, çarşamba, perşembe ve cuma) toplam; 4 bin 370 trafik kazası meydana geldi. 55 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. 7 bin 331 vatandaşımız ise yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”