Gündem 8 şehit daha

8 şehit daha

19.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde askeri konvoyun geçişi sırasında medyana gelen patlamada 6 asker, Şırnak’ın İdil ilçesindeyse PKK’ya yönelik operasyonlarda bir asker ile bir polis şehit oldu...

8 şehit daha


Diyarbakır-Bingöl karayolunda dün sabah PKK’lı teröristlerin menfeze tuzakladıkları bombayı, askeri midibüsün geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatmaları sonucu Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik ile erler Fatih Yeniay (24), Kadir Görgülü (21), Recep Bodur, Mustafa Bilgili (21) ve Mustafa Nerkis şehit oldu. 1 asker de yaralandı.
Saldırıda amonyum nitratlarla güçlendirilmiş, yaklaşık 1 ton patlayıcı kullanıldığı belirlendi. PKK’lıların patlayıcıyı kablo düzenekli olarak hazırladığı ve yaklaşık 350 metre uzunluğunda kablo döşediği ortaya çıkarıldı.
Diyarbakır-Bingöl Karayolu’nun üzerinde dün 09.30 sıralarında mayın arama tarama faaliyetinde bulunduktan sonra birliklerine dönen askerleri taşıyan zırhlı midibüsün geçişi sırasında, teröristler karayolu üzerindeki menfeze tuzakladıkları bombayı uzaktan kumanda ile patlattı. Şiddetli patlamada araçta bulunan 6 asker şehit olurken 1 askerin de yaralandığı öğrenildi. Saldırının ardından bölgeye Diyarbakır ve Lice’den çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralı asker Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Saldırının ardından karayolu trafiğe kapatılarak başka patlayıcı bulunup bulunmadığı araştırıldı.
1 ton patlayıcı
Yapılan ilk incelemede saldırıda amonyum nitratlarla güçlendirilmiş, yaklaşık 1 ton patlayıcı kullanıldığı belirlendi. PKK’lıların patlayıcıyı kablo düzenekli olarak hazırladığı ve yaklaşık 350 metre uzunluğunda kablo döşediği ortaya çıkarıldı. Şiddetli patlamada karayolundan 15 metre tarlaya fırlayan midibüs olay yerinden çekici yardımı ile kaldırıldı.
PKK’lıların patlayıcıyı infilak ettirdiği kablo düzeneğinin bulunduğu bölgede de geniş çaplı inceleme yapıldı. Bölgede ahırların bulunduğu alanda da arama yapıldı.

Haberin Devamı

Adana’da iki ocağa ateş düştü

Mardin’in Midyat ilçesi nüfusuna kayıtla Fatih Yeniay ile Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Kadir Görgülü’nün şehit düştüğü haberleri Adana’daki ailelerini yasa boğdu. Askeri yetkililer, Kadir Görgülü’nün merkez Seyhan İlçesi Anadolu Mahallesi’ndeki evine giderek acı haberi ailesine verdi. Dün saat 08.00’da babası Mehmet Görgülü ile telefonla konuştuğu belirtilen Kadir Görgülü’nün terhisine 2 ay kaldığı bildirildi. Acı haberle yıkılan baba Mehmet Görgülü ile anne Mediha eve gelen yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

İki çocuğu yetim kaldı
Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik’in İzmir’in Konak ilçesinde yaşayan şehidin babası Mehmet, annesi Cennet, eşi Suna, kızı Mesude (13) ve oğlu Mustafa (12) ile yakınlarına acı haberi askeri yetkililer verdi. Askerlere sarılan anne Cennet Çelik, “Ne olursunuz, beni hemen oğlumun yanına götürün” diyerek gözyaşı döktü. Fenalaşarak yere yığılan eşi Suna Çelik ile bazı yakınlarına, sağlık ekiplerince müdahale edildi. Yaklaşık 2 yıl önce Diyarbakır’da göreve başlayan şehidin, 3 ay önce eşi ve çocuklarını terör olaylarının artması üzerine ailesinin yanına gönderdiği, izne geldiği İzmir’den 15 gün önce görev yerine döndüğü öğrenildi.
Şehidin, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasının kapağına Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Tamer Meriç’in fotoğrafını koyduğu, “Asker çocuğu olmak, aylar sonra gelen babamıza hasretle sarılmaktır” başlıklı yazıyı paylaştığı görüldü.

Haberin Devamı

‘Anneme haber vermeyin’
Fatih Yeniay’ın bir kardeşinin İstanbul’da asker olduğu belirtilirken ağabeyi Metin Yeniay evlerinin önüne gelen askeri heyeti görünce sinir krizi geçirdi. Yeniay, “Anneme babama haber vermeyin” diye bağırdı. Bu sırada 3 katlı binanın üçüncü katında oturan anne Fatma Yeniay da oğlunun sesini duyup balkona çıktığında askerleri görünce çığlık atıp bayıldı.
1.5 aydır Lice’deydi
Er Recep Bodur’un (21) Amasya’nın Yolyanı köyünde yaşayan babası Halil ile annesi Güldane Bodur’a acı haber, askeri yetkililer tarafından verildi. Bekar olan Bodur’un, bir erkek ve engelli kız kardeşi bulunduğu öğrenildi. Şehidin 1,5 ay önce Diyarbakır’a gittiği öğrenildi.
İkizi evlendikten sonra gitti
Diyarbakır’da şehit düşen er Mustafa Bilgili’nin (21) acı haberi, Amasya’nın Suluova ilçesinde bulunan ailesini gözyaşlarına boğdu. Şehidin babası Recep Bilgili (51), güçlükle ayakta durup taziyeleri kabul etti, anne Nilgün Bilgili (48) gözyaşlarına boğuldu. Şehidin, ikizi Ramazan Bilgili’nin bir yıl önce evlendiği ve kardeşinin askerliğinin tamamlamasının ardından vatani görevini yapmak üzere askere gideceği belirtildi.
Askere gitmeden ev almış
Mustafa Nerkis’in İzmir’in Bornova ilçesi İnönü Mahallesi’nde oturan annesi Ayşe ve babası Mehmet Nerkis’i askeri yetkililer ile sağlık görevlileri teskin etmeye çalıştı. Ailenin ilçedeki bir apartmanda kapıcılık yaptığı, Mustafa Nerkis’in askere gitmeden önce İnönü Mahallesi’ndeki evi satın aldığı öğrenildi. DHA, AA