Gündem 80 hedef vuruldu

80 hedef vuruldu

20.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Mehmetçiğin kanı yerde kalmadı. TSK’nın düzenlediği operasyonlarda 80 hedef vuruldu, 17 terörist etkisiz hale getirildi.

80 hedef vuruldu

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine teröristlerin sınırın Suriye tarafından gerçekleştirdiği ve bir askerin şehit olduğu saldırıya Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) misliyle yanıt verdi. Yapılan “cezalandırma atışları” sonucunda terör örgütüne ait 80’e yakın hedef imha edilirken, 17 terörist de etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

‘Kanı yerde kalmadı’

18 Eylül’de sınırın Suriye tarafından teröristlerce yapılan roketatar saldırısında Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki hudut karakolunda görevli bir asker şehit olmuş, bir asker yaralanmıştı. Milli Savunma Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamaya göre, teröristlerin saldırısına anında karşılık verildi. İlk olarak ateş destek vasıtaları ile teröristlerin bulunduğu bölgeler ateş altına alınırken sınır hattına SİHA’lar sevk edildi.

Havadan yapılan atışlar ve ateş destek vasıtalarının misliyle mukabelesi ve sonrasındaki cezalandırma atışları sonucunda terör örgütüne ait 80’e yakın hedef imha edildi, 17 terörist etkisiz hale getirildi. Öldürülen teröristler arasında Suruç’taki hudut karakoluna saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin de bulunduğu ifade edilirken, bakanlığın Twitter’daki hesabından gelişme “Şehidimizin kanı yerde kalmadı” notuyla duyuruldu.

Haberin Devamı

‘Hendeklere gömeceğiz’

Barış Pınarı Operasyonu bölgesinde ise altı PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi. MSB’den yapılan açıklamada, “Durmak yok, yorulmak yok, mücadeleye devam. Kahraman komandolarımız, Barış Pınarı bölgesinde tespit ettikleri altı PKK/YPG’li teröristi etkisiz hale getirdi. Teröristleri kazdıkları hendeklere gömmeye devam edeceğiz” denildi.