Gündem 9 aylık Kaan bebek kalp bekliyor

9 aylık Kaan bebek kalp bekliyor

22.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

9 aylık Kaan bebek kalp bekliyor

Ankaralı 9 aylık Kaan Emir’in yaşaması için çok acil kalp nakline ihtiyaç var. ‘Acilin acili’ koduyla kalp aransa da minik Kaan’ın zamanı hızla daralıyor. Ailenin tek dileği, organ bağışının artması ve Kaan’a uygun kalbin bir an önce bulunması.

Haberin Devamı

Ankara’da yaşayan Ayşenur ve Gökhan Emir çiftinin 9 aylık bebekleri Kaan Emir’e 2 ay önce restriktif kardiyomiyopati teşhisi konuldu. 7 aylık olana kadar herhangi bir sağlık sorunu yaşamayan minik Emir, 2 aydır Hacettepe Üniversitesi’nde yaşam destek ünitesine bağlı yaşam mücadelesi veriyor. ‘Acilin acili’ koduyla kalp bekleyen ve 1 aydır da uyutulan Kaan bebeğin bekleyecek fazla vakti yok. Yaşam destek ünitesine bağlı yaşama tutunmaya çalışan minik Kaan için her geçen gün risk demek. Çünkü yaşam destek ünitesine bağlı kaldığı sürece kanama riski karşı karşıya.

Kanama olursa zor

Kaan’ın yaşama şansının bulunacak kalbe bağlı olduğunu söyleyen anne Ayşenur Emir, “Kaan doğduğunda gayet sağlıklı bir bebekti. 7 aylıkken kollarında ve bacaklarında ödem oluştuğunu ve huysuzlaştığını fark ettik. Doktora ilk götürdüğümüz bize kansızlık denildi ve ilaç verdiler. İlaçları kullandıktan sonra uyku düzeni düzeldi, sakinleşti fakat kollarındaki ve bacaklarındaki ödem geçmedi. Bunun üzerine biz yeniden doktora götürdük. Yapılan tahlillerin ardından bir kardiyoloğun görmesini söylediler ve kardiyolog gördüğünde de restriktif kardiyomiyopati olduğunu ve kalp nakli olması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine de hemen tedavi süreci başladık ve oğlum 2 aydır yaşam destek ünitesine bağlı yaşıyor. Oğlumun bir an önce kalp nakli olması gerekiyor. Yoğun bakımda yattığı her gün Kaan için büyük tehlike. Doktorlarımız kanama riskinden söz ediyorlar ve bu kanama beyinde gerçekleşirce kalp nakli de mümkün olmuyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Canınız canımız olsun’

Organ bağışı yapılması için kamu spotlarının aratılmasını gerektiğini söyleyen anne Emir, “Bizim gibi yüzlerce aile var. Hepsinin tek umudu da uygun naklin bir an önce gerçekleşmesi. Fakat toplum olarak organ bağışı konusunda yeterli bilince sahip değiliz. Ben her hastane gittiğimde makineye bağlı oğlumun başına geçip, gelecek planlarımızı anlatıyorum, ona şarkı söylüyorum ve elimden beklemekten başka bir şey gelmiyor. Emir’in hayata yeniden tutunması için bu kalbe ihtiyacı var. Canınız canımız olsun, çocuklar yaşasın” diye konuştu.