Gündem 9 günlük tatil göçü!

9 günlük tatil göçü!

07.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ramazan Bayramı tatilinin dokuz güne çıkmasının ardından dün otogarlar, havalimanları ve yollarda yoğunluk arttı. Yollarda trafik denetimleri de üst seviyeye çıkarılırken, yoğunluğun bayramın ilk güne kadar süreceği tahmin ediliyor.

9 günlük tatil göçü

Haber Merkezi - Kuzey Marmara Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü’nün trafik yükünü büyük ölçüde azaltması nedeniyle Kocaeli’de TEM ve D-100 yolunda dün yoğunluk yaşanmadı. D-100 yolunda sabah erken saatlerde Gebze ve İzmit ilçelerinde yaşanan şehir içi trafik yoğunluğu haricinde akıcı yoğunluk yaşandı.  

Haberin Devamı

Cumadan yola çıkan tatilciler, gece saatlerinde Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı Tüneli geçişinde yoğunluk oluşturdu. Trafik yoğunluğu, Ankara yönünde yaşanırken, İstanbul yönü boş kaldı. Otoyolun Avşar köyü mevkiinde trafik zaman zaman durma noktasına geldi. 

Kırıkkale’de 43 ilin geçiş güzergahı üzerinde bulunan Ankara-Kırıkkale karayolunda araç trafiği yüzde 100’e ulaştı. 

Bodrum girişi kilit 

Karadeniz Sahil Yolu’nun Ordu güzergâhında çevre yolu olmadığı için şehir içi trafiği ile birleşen karayolunda sürücüler yaklaşık 10 kilometrelik yolu uzun süre bekleyerek geçebildi. 

Muğla’nın gözde tatil merkezi Bodrum’da da dün tatil trafiği başladı. Tatili Bodrum’da geçirmek isteyenler ilçeye ve Muğla’ya girişlerde yoğunluk oluşturdu. 

Haberin Devamı

İstanbul boşalıyor

Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenler otogarlarda ve havalimanlarında yoğunluk oluşturdu. Dün öğle saatlerinden itibaren İstanbul Havalimanı’na girişlerde kuyruk oluştu. Yoğunluk nedeniyle terminal giriş kapıları ve x-ray kontrol cihazları açık tutularak yolcuların daha hızlı geçişini sağladı. Talep nedeniyle ek seferler düzenleyeceği öğrenildi. 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda da yoğunluk nedeniyle birçok firma ek seferler düzenledi.

Yollarda can pazarı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde kamyonetle çarpışan otomobilde, sağlık çalışanları Cuma Arat (24) ile Havva Kaplan (29), yaşamını yitirdi, kamyonetteki üç kişi yaralandı. 

Niğde’nin Ulukışla ilçesinde, Niğde-Konya karayolu Şeyhömerli mevkisinde yolun karşısına geçmek isteyen Halil Ceriz (62), otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. 

Mardin Kızıltepe’de midibüs ile TIR’ın çarpıştığı kazada, sürücüler ile birlikte 18 kişi yaralandı. 

Diyarbakır Bismil’de 9 kişinin bindiği otomobil, sürücüsünün kontrolünden çıkarak takla attı. Altısı çocuk, 9 kişi yaralandı. 

Ordu’nun Fatsa ilçesinde iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 9 kişi yaralandı. 

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde aşırı hız nedeniyle şarampole yuvarlanan otomobilin sürücüsü Ramazan Kaplan (37) ile kardeşi Melek Salı (35) hayatını kaybetti. 

Haberin Devamı

Anadolu Otoyolu Bolu kesiminde iki otomobil çarpıştı, kazada 3 kişi yaralandı. 

Düzce’nin Beyköy Beldesinde halk otobüsü elektrik direğine çarptı. Kazada 12 kişi yaralandı. 

Yazarlar