Gündem 9 polisin katili terörist yakalandı

9 polisin katili terörist yakalandı

25.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığının aranan teröristler listesinde “Turuncu” kategoride yer alan ve terör örgütü PKK’nın sözde Erzurum eyalet sorumlusu Rodi Çevlik kod adlı Sonuç Gürdeğir, İstanbul’da gözaltına alındı. 2014 ve 2016 yıllarında Bingöl’deki saldırılarda 9 polisin şehit olmasına 5 polisin yaralanmasına sebep olan teröristin yakalandığı haberini, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu duyurdu.

9 polisin katili terörist yakalandı

FERİT ZENGİN İstanbul Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı koordinesinde, İstanbul ve Bingöl İl Emniyet Müdürlükleri’nce gerçekleştirildi. Gürdeğir’in kaçak yollarla geldiği İstanbul’daki adresini tespit eden polis, dün sabaha karşı Ataşehir’deki bir sitede bulunan daireye baskın düzenledi. Baskında Gürdeğir, örgütün lojistik destekçileri yapılanmasında yer alan Derman Baysu isimli kadın teröristle birlikte yakalandı. Gürdeğir’in İstanbul’da suikast hazırlığı yaptığı ve Baysu’yla sevgili görüntüsü vererek gizlendiği öğrenildi.

Haberin Devamı

11 suç kaydı

Teröristin 11 ayrı suçtan aranma kaydı olduğu belirtildi. Terör örgütü mensubunun, 9 Ekim  2014’te Bingöl İl Emniyet

Müdürü ve korumasının  yaralanması, 2 güvenlik  görevlisinin şehit olması  eylemini gerçekleştiren örgüt mensupları arasında yer aldığı anlaşıldı. Ayrıca söz konusu teröristin, 1 Ağustos 2016’da Bingöl Çevik Kuvvet Şube  Müdürlüğüne ait zırhlı araca  yönelik gerçekleştirilen ve 7  polis memurunun şehit olduğu, 3 polisin yaralandığı bomba yüklü  araç saldırısını düzenleyen örgüt mensuplarından biri olduğu tespit edildi.

Soylu duyurdu

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyonu sosyal medya hesabından duyururken, yakalanan teröristin saldırısıyla gazi olan eski Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker’i de andı. Soylu, “Atalay Müdürüm; Birçok eyleme karışan, sana ve evlatlarımıza pusu kuran bir hain daha yakalandı. Şehitlerimizin ruhu şâd olsun” mesajını paylaştı. Yakalanan teröristin saldırısında ölümden dönen eski Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker de dün sabah saatlerinde sosyal medya hesabından teşekkür mesajı yayınladı.

Yazarlar