Gündem Abla katiline müebbet

Abla katiline müebbet

02.05.2011 - 13:53 | Son Güncellenme:

Adana’da kocasıyla sorun yaşayan ablasını başkasından hamile kaldığı gerekçesiyle boğazını ve bileklerini keserek öldürdüğü iddia edilen sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Abla katiline müebbet

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Mustafa Bayar (23) ve azmettirdiği öne sürülen tutuksuz sanıklar amcası İbrahim Bayar (48) ile halasının kocası Bekir Bayar (45) hazır bulundu.
Sanık Mustafa Bayar, savunmasında, 3 çocuk annesi olan ablası Hediye Pamuk’u öldürdüğü için pişman olduğunu söyledi.
Tutuksuz sanıkların kendisine suç işlemesi için telkinde bulunmadığını belirten sanık Mustafa Bayar, "Ben olayın nasıl meydana geldiğini hatırlamıyorum. Ablam olaydan önce İstanbul’a gitmek istiyordu. Daha sonra fikir değiştirdi. Diğer ablamın yanına götürme teklifimi de kabul etmedi. Bana çirkin sözler söyleyip tahrik etti" dedi.

Haberin Devamı

Tutuksuz sanıklar İbrahim Bayar ve Bekir Bayar da suçlamayı kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, duruşma sonunda Sanık Mustafa Bayar’ın ablasını evli oldu halde başka biriyle birlikte olup hamile kalarak "namuslarına leke getirdiği" gerekçesiyle "töre saikiyle" öldürdüğü iddiasıyla önce ağırlaştırılmış müebbet hapis, daha sonra duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezasında indirim yaparak müebbet hapis cezasına çarptırılmasına, tutuksuz sanıkların da delil yetersizliğinden beraatlarına karar verdi.

SANIĞIN DAHA ÖNCEKİ SAVUNMASI

Sanık Mustafa Bayar, daha önceki savunmasında öldürdüğü ablasını başka birinden hamile kaldıktan sonra kürtaj yaptırdığını ve eşinden ayrıldığını belirterek şunları söylemişti: "Ben sürekli alkol kullanan biriyim. Olaydan önce de alkol aldım.

Haberin Devamı

Ablamı, ayrıldığı eşinin yanından aldıktan sonra önce İstanbul’daki ağabeyimin yanına, istemiyorsa diğer ablamın yanına götürebileceğimi söyledim. Birlikte taksiye bindik. Ancak taksiyle giderken inmek istedi ve bana istediği gibi yaşayabileceğini, isterse genelevde bile çalışacağını söyledi. Taksiden indikten sonra da cam parçalarıyla bileklerini kesti. Küfür ederek bana saldırdı. Ben de elimdeki bıçağı rastgele salladım. Salladığım bıçak boğazını kesmiş. Olaydan sonra Bekir Bayar’ın evine gidip üzerimi değiştirdim. Bu olaydan da halama bahsettim. Kanlı elbiseleri Çatalan Barajı yakınında yakıp bıçağı baraja attım. Bu olaydan önce diğer sanıklarla görüşmem olmadı."

Öldürülen Hediye Pamuk’un eski kocası Murat Pamuk da, önceki ifadesinde "Beni aldattığı için konuşarak ayrıldık. İlaç içtiği için götürdüğüm hastanede de kürtaj yaptılar. Hastaneden ayrıldıktan sonra da kardeşine teslim ettim.
Sonrasını bilmiyorum" demişti.

Sanıklar hakkında Hediye Pamuk’un 16 Ekim 2010’da Sarıhamzalı Mahallesi’nin yakınındaki drenaj kanalında boğazı ve bilekleri kesilerek öldürülmesiyle ilgili dava açılmıştı.