Gündem Abla katiline müebbet hapis

Abla katiline müebbet hapis

02.05.2011 - 14:04 | Son Güncellenme:

.

Abla katiline müebbet hapis

ADANA’da, eşini aldattığını iddia ettiği ablası 25 yaşındaki Hediye Pamuk’u bıçakla boğazını keserek öldüren 23 yaşındaki Mustafa Bayar, yargılandığı mahkemece ’töre saikiyle cinayet’ suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, sanık Bayar’ın cezasını duruşmalardaki iyi halinden dolayı ömür boyu hapis cezasına çevirdi.

Haberin Devamı

Evli ve 3 çocuk annesi Hediye Pamuk’un, 16 Ekim 2010’da Sarıhamzalı Mahallesi yakınındaki drenaj kanalında boğazı ve bilekleri kesilmiş halde cesedi bulundu. Öldürülmeden iki gün önce eşi Murat Pamuk’tan boşandığı, bir gün önce de özel bir hastanede kürtajla üç aylık bebeğini aldırdığı anlaşıldı. Cinayetten kısa süre sonra yakalanıp, çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Mustafa Bayar hakkında ’yakın akrabayı öldürme’ suçundan dava açıldı.

Yakalandığında, "Kendini geneleve satmasın diye öldürüp, namusumuzu temizledim" diyen Mustafa Bayar, yargılandığı 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ise "Ben sürekli alkol alırım. Olaydan önce de alkol almıştım. Benim şimdiki söylediklerim doğrudur" dedi.

Ablasını boşandığı eşinden teslim aldıktan sonra, önce İstanbul’daki ağabeyinin yanına, sonra da diğer ablasının evine götürmek istediğini, ancak ablasının istemediğini belirten Bayar, "Kendisini istemesi halinde hamile kaldığı kişiyle de evlendirebileceğimi söyledim. Ama kabul etmedi. Yolda taksiden inerek ’Bana karışma. Ben o.......k yaparım. Genelevde çalışırım’ dedi. Cam parçalarıyla bileklerini kesti. Küfrederek bana da saldırdı. Ben de elimdeki bıçağı rastgele salladım. Bıçak boğazını kesmiş" diye konuştu.

Haberin Devamı

Mustafa Bayar, karar duruşmasındaki son savunmasında "Ben ablamı öldürdüğüm için pişmanım. Keşke olmasaydı" diye pişmanlığını dile getirdi.

Sanık Mustafa Bayar’ı cinayete azmettirdikleri iddiasıyla tutuksuz yargılanan amcası 48 yaşındaki İbrahim Bayar ile ’Amca’ diye hitap ettiği, aynı zamanda akrabaları olan halasının eşi 45 yaşındaki Bekir Bayar ise haklarındaki suçlamayı kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, sanık Mustafa Bayar’ı cinayeti töre saikıyla işlediğine kanaat getirip önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına, ardından da duruşmalardaki iyi halinden dolayı indirim yaparak ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

Tutuksuz yargılanan Bekir Bayar ile İbrahim Bayar’ın da delil yetersizliğinden beraatlerine karar verdi.