Gündem Acı kaybımız! İş dünyasının duayen ismi Erdoğan Demirören’i yitirdik

Acı kaybımız! İş dünyasının duayen ismi Erdoğan Demirören’i yitirdik

09.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Soyadını Türkiye ve dünya çapında bir marka haline getiren Demirören Holding kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören dün 80 yaşında hayata veda etti. Vefatıyla ailesini ve iş dünyasını yasa boğan Demirören, yarın Fatih Camii’nden son yolculuğuna uğurlanacak.

Acı kaybımız İş dünyasının duayen ismi Erdoğan Demirören’i yitirdik

Demirören Holding kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören (80), dün tedavi gördüğü İstanbul Florence Nightingale Hastanesi’nde hayata veda ederek aramızdan ayrıldı. Erdoğan Demirören’in cenazesi yarın Fatih Camii’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verilecek.

Haberin Devamı

İş dünyasının duayen ismi olan Erdoğan Demirören dün saat 11.53’te yaşama gözlerini yumdu. 31 Mayıs tarihinden bu yana İstanbul Florence Nightingale Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi gören Demirören’in solunum yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklandı.

Acı haberi alan Erdoğan Demirören’in ailesi, yakınları, sevenleri hastaneye akın ederken, vefat haberini Türkiye’ye duyuran kişi İstanbul Florence Nightingale Hastanesi Tıbbi Direktörü Uzman Dr. Özgür Şamilgil oldu.

‘Solunum yetersizliği nedeniyle’

Saat 12.30’da objektiflerin karşısına geçen Dr. Şamilgil, “Burada size acı bir haberi vermek üzere toplanmış bulunuyoruz. Saygıdeğer iş insanı Erdoğan Demirören bugün saat 11.53 itibarıyla aramızdan ayrılmıştır. Bir süredir hastanemizde solunum yetersizliği nedeniyle takip altında olan sayın Demirören, ailesinin yakın ilgi ve alakasının, hastanemizin tüm personelinin tüm yoğun desteği ve çabalarıyla ıstırap çekmeden yaşamını sürdürmüştür. Bugün itibarıyla tüm ülkemize, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Allah kalanlara sabırlar versin. Erdoğan Demirören, 31 Mayıs 2018 tarihinde hastanemiz yoğun bakımına alınmıştır. Solunum yetersizliği nedeniyle yoğun bakımda tıbbi destek ve tedavisi sürdürülmüştür” diye konuştu. (MERT İNAN-ÇİĞDEM YILMAZ-OZAN GÜZELCE-OĞUZ YETER)

Haberin Devamı

Acı kaybımız İş dünyasının duayen ismi Erdoğan Demirören’i yitirdik

Teknolojik yenilikleri takip eden Yıldırım Demirören, 80’li yıllarda çalışma ofisinde bu fotoğrafı çektirmişti. Demirören, ülke sevgisini ‘Ülkem, bayrağım ve milletim söz konusu ise her şeyimizle varız” diye ifade etmişti.

Acı kaybımız İş dünyasının duayen ismi Erdoğan Demirören’i yitirdik

‘Nurlar içinde yatsın’

Hastanede acı haberle sarsılan Erdoğan Demirören’in ailesi gözyaşlarına boğuldu. Erdoğan Demirören'in kızı Hürriyet Gazetecilik ve Matbacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay; gazetecilere kısa bir açıklama yaptı.

Erdoğan Demirören'in kızı, Hürriyet Gazetecilik ve Matbacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay, "Erdoğan beyi kaybettik, Cümlemizin, iş dünyasının başı sağolsun. Hepinize teşekkür ediyoruz. Allah rahmet eylesin; nurlar içinde yatsın" dedi.

Haberin Devamı

Acı kaybımız İş dünyasının duayen ismi Erdoğan Demirören’i yitirdik

*TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in eşi Revna Demirören

BÜYÜK BİR ADAMI KAYBETTİK

Ünlü iş adamı Erdoğan Demirören, 80 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ağabeyi Demirören'i kaybeden Bilgin Demirören, "Büyük bir adamı kaybettik. Kardeşimizi kaybettik" diyerek yaşadığı acıyı dile getirdi.

Ağabeyini ölmeden 1 dakika önce gördüğünü anlatan Bilgin Demirören, Erdoğan Demirören'in cenazesinin Pazar günü Fatih Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceğini söyledi.

Acı kaybımız İş dünyasının duayen ismi Erdoğan Demirören’i yitirdik
Erdoğan Demirören'in vefatının ardından hastaneye gelen torunu Yelda Demirören gözyaşlarını tutamadı.

Acı kaybımız İş dünyasının duayen ismi Erdoğan Demirören’i yitirdik

‘Cenaze töreni yarın’

Demirören Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal, cenaze töreninin pazar günü olacağını söyledi. Soysal cenaze hakkındaki sorular üzerine “Resmi açıklamayı yapacağız ama pazar günü Fatih Camii düşünüyoruz. Tekrar ülkemize, milletimize ve Demirören Ailesi’ne başsağlığı diliyoruz” dedi.

Basın Konseyi’nden taziye mesajı

Acı kaybımız İş dünyasının duayen ismi Erdoğan Demirören’i yitirdik

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in vefatının ardından Basın Konseyi tarafından taziye mesajı yayımlandı. Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç imzasıyla Demirören Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal’a gönderilen mesajda “Duayen iş adamı, Demirören Holding ve Demirören Medya Grubu kurucusu Sayın Erdoğan Demirören’in vefatını büyük üzüntü ile öğrendik. Basın Konseyi olarak Sayın Erdoğan Demirören’e Allah’tan rahmet; Demirören ailesi fertlerine sabır, Demirören Medya Grubu çalışanlarına, basın camiasına ve iş dünyasına başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

‘Büyük bir kayıp’

- Sami Kohen (Milliyet gazetesi yazarı): “Çok acı bir haber, çok sarsıldım. Erdoğan Bey’in kaybı Türkiye’nin kaybı demektir. İş dünyası için bir kayıp demektir. Merhum Demirören, geniş bir faaliyet alanında çok başarılı bir iş hayatı yaşadı. Medya sektörü için de aynı şeyleri söyleyebilirim. Son olarak medya sektöründe büyük bir girişimde bulundu. Bizim için çok büyük ve acı bir kayıp. Kendisiyle Milliyet’in sahibi olmadan öncede tanışıyorduk. Çeşitli faaliyetleri vardı. Evrensel bir kişiydi. İş hayatı baştan aşağıya başarı hikâyesidir. Enerjiden, inşaata varıncaya kadar çok başarılı biriydi. Türk ekonomisi için büyük bir kayıp. Medyada daha büyük bir dinamizmle bu işe sarıldığı dönemde bu acı ölüm bizi çok üzdü. Çok anlayışlı, çok iyi bir dinleyici ve öğrenmeye yatkın bir karakteri vardı. Kendisi her zaman ‘Ben gazetenin patronuyum ama esas patronlar bu işi yürütenler, sizlersiniz’ derdi.”

Haberin Devamı

Acı kaybımız İş dünyasının duayen ismi Erdoğan Demirören’i yitirdik

Demirören, yıllar önce gazete incelerken...

‘Basında çok eskiydi’

- Ertuğrul Özkök (Hürriyet gazetesi yazarı): “Hürriyet’e genel yayın yönetmeni olarak geldikten sonra İstanbul iş dünyasında bana ilk kalbini açan insanlardan biriydi. Erdoğan Demirören, herkes Milliyet gazetesini aldıktan sonra basın dünyasına geldi diye düşünüyor ancak Erol Simavi ile arkadaşlıkları, basın dünyasının içindeki yeri çok eskilere dayanıyor... Doğan Grubu’nun devir teslim töreninde ailesiyle geldiğinde nasıl çocuklar, torunlar yetiştirdiği çok açık bir şekilde görünüyordu. Erdoğan Bey ve onun nesli, bir anlamda bugünkü Türk sanayinin kurucu babalarıdır. Türkiye’ye çevre ülkelerden en azından 15-20 yıl kazandıran bir Türk burjuvazisini, Türk sanayisini oluşturan insanlardan biridir Erdoğan Bey. O bakımdan Erdoğan Bey’i bir kez daha saygıyla anıyorum.”


AİLESİ HER ŞEYDEN ÖNCE GELİRDİ

Acı kaybımız İş dünyasının duayen ismi Erdoğan Demirören’i yitirdik

Acı kaybımız İş dünyasının duayen ismi Erdoğan Demirören’i yitirdik
Erdoğan Demirören, 80 yıllık yaşamı boyunca başarılı iş hayatının dışında, aile yaşantısı, sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekler ve arkadaşlarıyla olan ilişkileriyle örnek teşkil etti.

Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, dün hayatını kaybetti. Saygın iş adamı, aile yaşantısı ve renkli kişiliğiyle hayatı boyunca örnek teşkil etti. Demirören, başarılı iş hayatının yanı sıra, yaptığı sosyal sorumluluk projeleri ve sanat alanındaki desteklerle adından sıkça söz ettirmişti. İş adamının ani vefatı siyaset, sanat, iş, cemiyet ve basın dünyasında büyük üzüntü yarattı. Acı haberi alır almaz, sevenleri, Demirören Ailesi’ne baş sağlığı dilemek için önce hastane, daha sonra Anadolu Hisarı’ndaki evlerine giderek, taziye ziyaretinde bulundu.

Erdoğan Demirören’in, 80 yıllık hayatı boyunca yaşam albümünde renkli fotoğraflar yer alıyordu.

KIBRIS'TA ERDOĞAN DEMİRÖREN ÜZÜNTÜSÜ

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Erdoğan Demirören'in vefatının kendilerini derinden üzdüğünü belirtti. Akıncı, Demirören'in Kıbrıs'ı da yakından izlediğini ifade etti. Akıncı, "Gençlik yıllarından başlayarak Türkiye iş dünyasının çeşitli alanlarında hizmetler vermiş Erdoğan Demirören'in vefatını üzüntü ile öğrendim. Kendisiyle sohbetlerimiz olmuştu" dedi. Akıncı, "Erdoğan Bey'e Tanrı'dan rahmet, tüm Demirören Ailesi'ne ve sevenlerine başsağlığı ve sabır dilerim" diye konuştu.

3'üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Erdoğan Demirören'in hayatını kaybetmesi nedeniyle çok üzüldüğünü belirterek, Demirören'i ailece tanıdıklarını kaydetti. Eroğlu, "Erdoğan Bey Türkiye'nin kalkınmasının yanında Kuzey Kıbrıs'a da büyük önem veren bir insandı. Kıbrıs'taki haklı mücadelemizde de bizlere destek olan bir isimdi. Erdoğan Bey'in vefatından dolayı eşim ve ben çok üzüldük. Erdoğan Demirören'e Allah'tan rahmet, Demirören Ailesi'ne başsağlığı diliyorum" dedi.

Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi Milletvekili ve Maliye eski Bakanı Ersin Tatar da, Erdoğan Demirören'in vefatının kendilerini çok üzdüğünü ifade etti. Demirören'in Türk halkının milli davası Kıbrıs konusunu yakından takip ettiğini anlatan Tatar, "Erdoğan Bey'in vefatı Kıbrıslı Türkler olarak bizleri de derinden üzmüştür. Türkiye'mizi ve KKTC'yi gönülden seven bir insandı. Son derece önemli bir dostumuzu kaybettik" diye konuştu. Maliye Bakanı olduğu dönemde Erdoğan Demirören ile görüşme fırsatları bulduğunu belirten Tatar, "O dönemdeki konuşmalarımızda bizlerin nasıl kalkınması, neler yapması konusunda önemli fikirlerini anlatırdı. Bizlere yol göstericiydi. Başımız sağ olsun" dedi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam da, Türkiye'nin gelişmesinde büyük yeri olan Erdoğan Demirören'in DAÜ'ye de katkılarının çok olduğunu ifade etti. Demirören'in, DAÜ'ye medya alanında yaptığı katkıları hiçbir zaman unutmayacaklarını kaydeden Osam, "Erdoğan Bey, DAÜ'de saygı ve hürmetle her zaman anılacaktır. Demirören Ailesi'ne başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.