Gündem AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ İÇİN SON TARİH NE, UZATILDI MI? Adalet Bakanlığından açık cezaevi izinleri duyurusu

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ İÇİN SON TARİH NE, UZATILDI MI? Adalet Bakanlığından açık cezaevi izinleri duyurusu

31.03.2022 - 09:09 | Son Güncellenme:

Açık cezaevi izinleri ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Mart ayının sonuna gelinmesi ile birlikte açık cezaevi izinlerinin uzatılıp uzatılmadığı merak ediliyor. Yargı paketi ile birlikte CTE, 31 Mayıs 2022 tarihine kadar uzatma hakkına sahip olmuştu. Peki, açık cezaevi izinleri ne zaman bitecek, uzatıldı mı?

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ İÇİN SON TARİH NE, UZATILDI MI Adalet Bakanlığından açık cezaevi izinleri duyurusu

Adalet Bakanlığından açık cezaevi izinleri için son dakika açıklaması. 31 Ocak'ta sona erecek olan cezaevi izinleri yayınlanan ilan ile 31 Mart'ta sona erecekti. 29 Mart tarihinde Twitter üzerinden yayınlanan duyuruda açık cezaevi izinlerinin iki ay süreyle uzatılmasına karar verildi.

Haberin Devamı

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ UZATILDI MI?

Açık cezaevi izinleri hakkında Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. Açıklamada, "5275 sayılı Kanun’un Geçici 9/5. maddesi uyarınca alınan Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün 26/01/2022 tarihli yazıları ile “COVID-19 pandemisine ilişkin salgın riskinin ortadan kalkmamış olması nedeniyle hükümlülere verilen COVID-19 izin sürelerinin 2 (iki) ay süre ile uzatılmasına” dair önerisi doğrultusunda açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen yükümlüler hakkındaki izin sürelerinin, 31 Mart 2022 tarihinden itibaren 2 (iki) ay süreyle uzatılmasına karar verilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ İÇİN SON TARİH NE, UZATILDI MI Adalet Bakanlığından açık cezaevi izinleri duyurusu