Gündem Acılı annenin hayatı dram oldu

Acılı annenin hayatı dram oldu

06.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yangında iki küçük kızını kaybeden, eşi de cezaevinde olan Yasemin Kahriman, 5 aydır sokaklarda perişan halde dolaşıyor

Acılı annenin hayatı dram oldu

Mersin’de nikâhsız yaşadığı Atilla Ateş’in adam yaralama suçundan cezaevine girmesiyle kira ödeyemediği evinden atılan ve sığındığı evde çıkan yangında 2 kızını çığlıklarını duya duya kaybeden 31 yaşındaki Yasemin Kahriman, 5 aydır sokaklarda yaşam mücadelesi veriyor.

Haberin Devamı

Nikâhsız eşi Atilla Ateş, cezaevinde olduğu için ev kirasını ödeyemeyince kızları 5 yaşındaki Selvi ve 3 yaşındaki Fatma Nur’la birlikte sokağa atılan Yasemin Kahriman, Mersin Kadın Sığınma Evi’ne yerleştirildi. Buradaki koşullara dayanamayan Kahriman, çocuklarını da alıp Adana’daki akrabası İbiş Çiçek’in evine misafir oldu. 9 Ocak’ta evde çıkan yangında Selvi ve Fatma Nur yanarak hayatını kaybederken, anne yaralı olarak kurtuldu.

Yangınla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Yasemin Kahriman, akıl sağlığıyla ilgili ön rapor alınması için Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapılan muayene ve tetkiklerin ardından ifadesini alınan Kahriman, Mersin’e döndü. O günden bu yana sahilde ve parklarda yaşamını sürdüren Yasemin Kahriman, kendine sahip çıkılmasını istedi. Atatürk Parkı ve çevresinde yatıp kalkan talihsiz kadın şunları anlattı:

Haberin Devamı

‘Devlet el uzatsın’

“Sığınmaevinde akşam saat 18.00’de mutfak kapanıyordu. Acıkan çocuklarıma bir şey veremiyordum. Geceleri su içirerek uyutuyordum. Dayanamayıp Adana’daki halamın yanına sığındım ama orada da yangın çıktı. Çocuklarım, ’Anne yangın, kurtar bizi’ diye çığlık atıyordu. Onları kurtaramadım. Çığlıkları hâlâ kulaklarımda çınlıyor. Ciğerim yanmış, yaşayan bir ölü gibiyim. Çocuklarım öldükten sonra sokaktayım. Devletten tek istediğim bana ev tutsunlar.”

Acılı annenin hayatı dram oldu

Kahriman, iki kızıyla mutlu günlerinde.