Gündem Acısıyla tatlısıyla 2018

Acısıyla tatlısıyla 2018

31.12.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

2018 unutulmaz olayların ve ilklerin yaşandığı bir yıl oldu. ‘Zeytin Dalı Harekâtı’, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş ile tren ve uçak kazaları yılın öne çıkan olaylarıydı. Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülmesi ise yıla damga vurdu...

Acısıyla tatlısıyla 2018

2018 özellikle siyasi ve askeri alanda çok hareketli geçti. Yılın hemen başında, 20 Ocak’ta Suriye’de Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekaâtı başladı. 18 Mart’ta terör örgütü YPG/PKK, Afrin’den tamamen çıkarıldı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kapsamında ilk seçim 24 Haziran’da yapıldı. Yılın son aylarında ise yerel seçimlerde yarışacak belediye başkan adayları açıklanmaya başlandı. Bu yıl iki büyük tren kazası yaşandı. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde Sarılar köyü yakınlarında yolcu treninin vagonlarından bir kısmının raydan çıkması sonucu 24 kişi yaşamını yitirdi, 341 kişi de yaralandı. 13 Aralık’ta da Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT), Marşandiz istasyonuna girişi esnasında kılavuz tren ile çarpıştı. Kazada, üçü makinist dokuz kişi hayatını kaybetti, 86 kişi yaralandı. Yılın en çok konuşulan olaylarından biri de ABD uyruklu din adamı Andrew Craig Brunson hakkındaki davaydı. Kamuoyunda “Adnan Hoca” olarak bilinen Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyon da yılın önemli olaylarından biri oldu. Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülmesi ise hem Türkiye, hem de uluslararası kamuoyunda yılın en önemli olaylarından biri olarak yer aldı.

Haberin Devamı

İşte 2018’in öne çıkan olayları:

OCAK

‘Zeytin Dalı Herakâtı’

8 OCAK: MHP lideri Bahçeli, partisinin 2019’daki cumhurbaşkanlığı seçiminde aday göstermeyeceğini belirterek “MHP, cumhurbaşkanlığı seçiminde Yenikapı ruhuyla hareket ederek Erdoğan’ı destekleme kararı alır” dedi.

Acısıyla tatlısıyla 2018

14 OCAK: Ankara-Trabzon seferini gerçekleştiren Pegasus’a ait yolcu uçağı, Trabzon Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra pistten çıktı. Denize metreler kala durabilen uçaktaki 162 yolcu ve 6 mürettebat güvenli şekilde tahliye edildi.

20 OCAK: Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ’e mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere “Zeytin Dalı Herakâtı”nı başlattı. TSK’ya ait 72 savaş uçağı, Suriye’nin kuzeyindeki Afrin ilçesinde belirlenen terör örgütü PYD/PKK’ya ait 113 hedeften 108’ini vurdu.

Haberin Devamı

22 OCAK: OHAL çerçevesinde KHK kapsamındaki düzenlemeyle darbe ve terör suçlarından tutuklu ve hükümlülerin duruşma için ceza infaz kurumu dışına çıkarılmaları durumunda giyecekleri “tek tip kıyafetler” Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ne getirildi.

24 OCAK: Afrin’deki terör örgütü PYD/PKK’lı teröristler tarafından Kilis’e atılan 2 roket, Çalık Camisi ile bir eve isabet etti. Akşam namazı için camide bulunan cemaatten 2 kişi hayatını kaybetti, toplam 11 sivil yaralandı.

29 OCAK: Adana merkezli 3 ilde yürütülen Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında, aralarında vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul’un da yer aldığı 21 kişi gözaltına alındı. Vakıf binasındaki aramalarda gizli geçit ortaya çıkarıldı, kayıt dışı 364 bin lira ele geçirildi.

ŞUBAT

Eğitim uçağı düştü

3 ŞUBAT: CHP’nin 36. Olağan Kurultayında genel başkanlığa yeniden Kemal Kılıçdaroğlu seçildi. Kılıçdaroğlu 790, Muharrem İnce ise 447 oy aldı.

13 ŞUBAT: CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun, durdurulan MİT tırları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a ilettiği iddiasına ilişkin yeniden yargılandığı dava karara bağlandı. Berberoğlu hakkında “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak” suçundan verilen 25 yıllık hapis cezasına ilişkin hüküm kaldırıldı. Eylemin “gizli kalması gereken bilgileri açıklamak” suçunu oluşturduğu gerekçesiyle Berberoğlu’na 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Haberin Devamı

16 ŞUBAT: İzmir Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığından eğitim amacıyla kalkan uçak düştü, iki asker şehit oldu.

25 ŞUBAT: Türkiye tarafından kırmızı bülten talebi ile aranan terör örgütü PYD/PKK’nın eski eş başkanı Salih Müslim’in, Çekya’nın başkenti Prag’da gözaltına alındığı bildirildi.

Acısıyla tatlısıyla 2018

MART

Afrin’e bayrak

11 MART: Birleşik Arap Emirlikleri’nden havalanan ve İstanbul’a giden Başaran Holding’e ait özel uçak, İran’ın güneydoğusunda düştü. Uçaktaki üçü mürettebat 11 kişi hayatını kaybetti.

13 MART: Genelkurmay Başkanlığından, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda 12 Mart’tan itibaren Afrin kent merkezinin kuşatıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

18 MART: Afrin şehir merkezi 08.30 itibari ile tamamen kontrol altına alındı. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu güçlerince kontrolün sağlandığı Afrin şehir merkezine Türk bayrağı asıldı.

- Devlet Bahçeli, MHP’nin 12. Olağan Kurultayı’nda, yeniden genel başkanlığa seçildi.

30 MART: Iğdır’da, kaçak göçmenleri taşıyan bir minibüsün aydınlatma direğine çarparak alev alması sonucu 17 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi yaralandı.

NİSAN

3 NİSAN: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, resmi ziyaret için Türkiye’ye geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Putin, Mersin’deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) temel atma törenine video konferans yöntemiyle katıldı.

5 NİSAN: Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde bir araştırma görevlisi, aralarında dekan yardımcısının da bulunduğu 4 kişiyi öldürdü.

Acısıyla tatlısıyla 2018

MEDYADA DEV SATIN ALMA

6 NİSAN: Medyada dev satın alma tamamlandı. Demirören Medya Grubu, Doğan Medya Grubu’nu satın aldı. KAP’a yapılan açıklamada “Demirören Medya’nın Hürriyet Gazetecilik, Doğan TV, Doğan Gazetecilik, Doğan Haber Ajansı, Doğan Dağıtım Satış, Doğan İnternet, Doğan Media Int. ve Mozaik İletişim’deki payların tamamını 916 milyon dolar bedel üzerinden peşin olarak satın almasına karar verdiği” ifade edildi.

Haberin Devamı

7 NİSAN: İstanbul Boğazı’nda Malta bandralı gemi, Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na çarptı. Yalıda büyük çapta hasar oluşurken, İstanbul Boğazı, çift yönlü gemi trafiğine kapatıldı.

18 NİSAN: Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi kabulünün ardından seçimlerde ‘Cumhur İttifakı’ yapacaklarını açıkladı.

22 NİSAN: İYİ Parti’nin kurultay tarihi nedeniyle seçime giremeyeceğine yönelik tartışmalar sonrası, CHP’li 15 milletvekili istifa ederek İYİ Parti’ye geçti. Böylece İYİ Parti seçime girmeye hak kazandı.

MAYIS

Cumhurbaşkanlığı için 5 aday yarıştı

1 MAYIS: 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde, Cumhurbaşkanı adaylığı için siyasi partilerce yapılacak adaylık başvuruları ile seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerin Yüksek Seçim Kuruluna yapacağı adaylık başvuruları başladı.

10 MAYIS: YSK, Cumhurbaşkanı seçimi geçici aday listesi yayımlandı. YSK kararına göre cumhurbaşkanı adayları 100 bin imzayla YSK’ye yaptığı başvuruları kabul edilen Doğu Perinçek, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu’nun yanı sıra CHP’nin adayı Muharrem İnce ve Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan ile HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş’tan oluştu.

29 MAYIS: Ankara genelinde etkili olan yoğun sağanak nedeniyle Bala ilçesine bağlı Yöreli Mahallesi’nde sele kapılan bir vatandaş hayatını kaybederken, 51 iş yeri/konut, 9 araç, 3 yol/alt geçit zarar gördü.

HAZİRAN

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi

2 HAZİRAN: Milli Eğitim Bakanlığınca, TEOG sisteminin kaldırılmasının ardından liselere yerleştirmede ilk kez uygulanan ve 8’inci sınıfa devam eden öğrencilerin isteğe bağlı girdiği Liselere Giriş Sistemi (LGS) kapsamındaki ilk merkezi sınav yapıldı.

7 HAZİRAN: Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri için gümrük kapıları ile sınır kapıları ve yurt dışında oy verme işlemi saat 08.00’de başladı.

8 HAZİRAN: Kamuoyunda “İmar Barışı” olarak bilinen ve 13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen düzenleme kapsamında Yapı Kayıt Belgesi için başvurular, e-Devlet üzerinden alınmaya başlandı.

13 HAZİRAN: Rize’nin İkizdere ilçesi ile Erzurum’un İspir ilçesi arasında bulunan ve 14.3 kilometreyle Türkiye’nin en uzun karayolu tüneli olma özelliğini taşıyan, Ovit Tüneli’nin açılışı yapıldı.

14 HAZİRAN: Türk ve ABD’li askeri yetkililerin, Münbiç Uygulama Planı konusunda mutabık kaldıkları bildirildi.

- Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde seçim çalışmalarını yürüten AK Parti’li İbrahim Halil Yıldız’ın da aralarında bulunduğu gruba saldırıda bulunuldu. Karşılık verilmesi üzerine çıkan olayda silahla vurulan 11 kişi yaralandı. Vekilin ağabeyi Mehmet Ali Yıldız’ın da arasında olduğu 4 kişi öldü.

16 HAZİRAN: Sakarya’nın Sapanca ilçesinde ormanlık alanda patileri kesilmiş halde bulunan ve tedavi altına alındıktan sonra ölen yavru köpeğe ilişkin Sapanca Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Olayın meydana geldiği yerde çalışma yürüten kepçe operatörü gözaltına alındı.

- Ağrı’da bayramlaşmak için ailesiyle dedesinin köyüne giden 4 yaşındaki Leyla Aydemir kayboldu. Leyla Aydemir, 2 Temmuz’da köyde ölü bulundu.

19 HAZİRAN: Yurt dışında, 3 milyon 47 bin 323 seçmen için 60 ülke, 123 temsilcilikte kurulan sandıklarda 7 Haziran’da başlayan oy verme işlemi sona erdi.

Acısıyla tatlısıyla 2018

Erdoğan’ın zaferi

24 HAZİRAN: Türkiye genelinde seçmenler Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Türkiye genelinde oy kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52.59’luk oy oranına ulaştı. Muharrem İnce yüzde 30.64, Meral Akşener yüzde 7.29, Selahattin Demirtaş yüzde 8.40, Temel Karamollaoğlu yüzde 0.89, Doğu Perinçek ise yüzde 0.20 oy aldı. Toplam oylara göre AK Parti yüzde 42.56, CHP yüzde 22.65, HDP 11.70, MHP yüzde 11.10, İYİ Parti yüzde 9.96, Saadet Partisi yüzde 1.33, Hüda Par yüzde 0.31, Vatan Partisi yüzde 0.23 oy elde etti.

30 HAZİRAN: Ankara’nın Polatlı ilçesine bağlı Uzunbeyli Mahallesi’nde 22 Haziran’da kaybolan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’nın cesedine ulaşıldı.

ACI KAYIPLARIMIZ

Erdoğan Demirören yaşamını yitirdi

Acısıyla tatlısıyla 2018

8 HAZİRAN: Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Demirören için 10 Haziran’da Fatih Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım ve bazı bakanlar da katıldı.

Acısıyla tatlısıyla 2018

18 AĞUSTOS: Gazetemizin ekonomi yazarı duayen gazeteci Güngör Uras, Şişli’de tedavi gördüğü özel hastanede hayatını kaybetti.

Acısıyla tatlısıyla 2018
Aramızdan ayrılanlar

19 MART: Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel tedavi gördüğü Ankara Güven Hastanesinde 73 yaşında vefat etti.

21 MART: Eski büyükelçi ve milletvekili Ahmet Deniz Bölükbaşı, 69 yaşında hayatını kaybetti.

30 HAZİRAN: İslam Bilim Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin vefat etti.

18 TEMMUZ: UNESCO’nun 10 yıl önce “Yaşayan İnsan Hazinesi Kültürel Miras Taşıyıcısı” seçtiği 85 yaşındaki saz ustası Hayri Dev, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

18 KASIM: CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan (59), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

TEMMUZ

Yeni sistemin ilk kabinesi

8 TEMMUZ: Hatay’ın Amanos Dağları eteklerinde kaybolan 6 yaşındaki Ufuk Tatar 8 gün sonra ölü bulundu.

- Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde Sarılar köyü yakınlarında yolcu treninin vagonlarından bir kısmının raydan çıkması sonucu 24 kişi yaşamını yitirdi, 341 kişi de yaralandı.

Acısıyla tatlısıyla 2018

9 TEMMUZ: Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlediği basın toplantısında, yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ni açıkladı.

11 TEMMUZ: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere Belçika’nın başkenti Brüksel’e gitti. Zirvede Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump’la uzun süren sıcak sohbeti dikkati çekti. Türkiye’den iki “T129” Atak helikopteri ilk kez uluslararası bir zirvede görücüye çıktı.

Oktar’a operasyon

- Kamuoyunda “Adnan Hoca” olarak bilinen Adnan Oktar ve grubuna operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan Adnan Oktar tutuklandı. 235 şüphelinin mal varlığına el konuldu.

- Soma’daki maden faciasına ilişkin davada şirket başkanı Can Gürkan 15 yıl, genel müdür Ramazan Doğru 22 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldı. Davada, işletme müdürü Akın Çelik 18 yıl 9 ay, teknik müdür İsmail Adalı 22 yıl 6 ay, teknik nezaretçi Ertan Ersoy 18 yıl 9 ay hapisle cezalandırıldı.

17 TEMMUZ: 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından 21 Temmuz’da ilan edilen ve yedi defa üçer aylığına uzatılan olağanüstü hal (OHAL) iki yılın ardından uzatılmayınca 17 Temmuz 2018 gecesi itibariyle sona erdi.

25 TEMMUZ: Bedelli Askerlik düzenlemesinin de yer aldığı kanun teklifi, TBMM’de kabul edilerek yasalaştı.

- İzmir’de, terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ve “sağlık sorunları” dikkate alınarak cezası “ev hapsine” dönüştürülen ABD’li Andrew Brunson tahliye edildi.

AĞUSTOS

Şarbon paniği

2 AĞUSTOS: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesinin ardından ilk YAŞ toplantısı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı.

- CHP’de olağanüstü kurultay için toplanan noter tasdikli 630 imza parti genel merkezine teslim edildiği bildirildi.

12 AĞUSTOS: İYİ Parti’nin Olağanüstü Kongresi’nde Meral Akşener, yeniden genel başkanlığa seçildi.

17 AĞUSTOS: Erzincan’ın Tercan Kaymakamlığı’nda düzenlenen toplantıda, bir müftülük personelinin silahla ateş açması sonucu, Tercan Müftü Vekili Ersin Kan ve zanlının da aralarında bulunduğu 5 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

18 AĞUSTOS: AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçerli oyların tamamını alarak 1380 oyla yeniden parti genel başkanlığına seçildi.

20 AĞUSTOS: ABD’nin Ankara Büyükelçiliğine silahla 6 el ateş edildi, olayı gerçekleştirdiği belirlenen 2 zanlı yakalandı.

27 AĞUSTOS: Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan özel sektöre ait bir işletmede şarbon hastalığının görülmesi üzerine firma karantinaya alındı. Sağlık Bakanlığı’nca hastalıkla ilgili tüm tedbirlerin alındığı, halk sağlığı açısından ciddi bir tehdit bulunmadığı açıklandı.

28 AĞUSTOS: Türk savaş pilotları F-35 ile ilk uçuşu gerçekleştirdi.

EYLÜL

Helikopter düştü

6 EYLÜL: İstanbul’un Maltepe ilçesi Bostancı sahilinde bir helikopter düştü. Kazada, pilot İsmet Özgür yaralandı, yanında yolcu olarak bulunan Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil Ünver hayatını kaybetti.

12 EYLÜL: MİT tarafından Suriye’nin Lazkiye kentinde yapılan nokta operasyonda, 2013’te Reyhanlı’daki bombalı saldırıda Suriye istihbaratıyla irtibatı sağlayan ve failleri yönlendiren Yusuf Nazik yakalanarak Türkiye’ye getirildi.

15 EYLÜL: Bedelli askerlik uygulamasından ilk celp döneminde faydalanacaklar kışlalarına teslim olmaya başladı.

- Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen, TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali yapıldı.

23 EYLÜL: Kars’ın Kağızman ilçesi Paslı köyünde kaybolan 9 yaşındaki Sedanur Güzel’in 7 gün sonra cansız bedeni bulundu.

Acısıyla tatlısıyla 2018

EKİM

Dünyayı sarsan cinayet

2 EKİM: Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim’de evlilik işlemleri için gittiği Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’ndan bir daha çıkmadı. Kaşıkçı’nın Suudi yetkililer tarafından öldürüldüğü belirlendi.

12 EKİM: FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıl hapsi istenen ve ev hapsinde olan ABD’li din adamı Andrew Craig Brunson’a, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis verildi. Hükümle birlikte Brunson’ın ev hapsi ve yurt dışı yasağı kaldırıldı. Brunson, özel uçakla Almanya’ya gitti.

18 EKİM: Danıştay 8. Dairesi, ilköğretim okullarında uygulanan “Öğrenci Andı”nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etti.

KASIM

Askeri mühimmat deposunda patlama

2 KASIM: Medicana Sağlık Grubu Organ Nakli Ekibince, Türkiye’nin ve Avrupa’nın ilk “Domino 7’li böbrek nakli” gerçekleştirildi.

10 KASIM: Hakkâri’de üs bölgesinde patlama oldu. Mühimmat deposunda meydana gelen patlamada 7 asker şehit oldu, 25 asker de yaralandı.

23 KASIM: Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan, “Yeniden Refah Partisi” adıyla bir parti kurduklarını açıkladı.

26 KASIM: İstanbul’un Sancaktepe ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu, 4 asker şehit olurken bir asker yaralandı.

27 KASIM: ABD’nin Ohio eyaletindeki Bowling Green Eyalet Üniversitesi’nde sergilenen “Çingene Kızı” mozaiğinin parçaları, THY’ye ait tarifeli uçakla Türkiye’ye getirildi.

28 KASIM: Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kocaeli-Gebze kesimindeki viyadük çalışmaları sırasında beton blok düştü. Düşen beton blokun altında kalan işçilerden Öztürk Yılmaz, Bayram Kılıç ve Sıddık Canpolat hayatını kaybetti, Kani Öztürk (40) ise yaralı kurtarıldı.

Acısıyla tatlısıyla 2018
ARALIK

Emniyet Müdürü’ne silahlı saldırı

5 ARALIK: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi soruşturması kapsamında, eski Suudi İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed el-Asiri ve Veliaht Prens’in eski danışmanı Suud el-Kahtani hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

11 ARALIK: Rize Emniyet Müdürlüğü’nde bir polis memuru tarafından makamında gerçekleştirilen silahlı saldırıda yaralanan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi şehit oldu.

12 ARALIK: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat’ın doğusunun bölücü terör örgütünden kurtarmaya yönelik harekata birkaç gün içerisinde başlanacağını bildirdi.

- CHP ve İYİ Parti, yerel seçim ittifakı için anlaştı.

13 ARALIK: Türk Silahlı Kuvvetlerince, Irak’ın kuzeyinde teröristler tarafından üs olarak kullanılan Sincar ve Karacak Dağı bölgelerine hava harekatı düzenlendi.

- Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT), Marşandiz istasyonuna girişi esnasında kılavuz tren ile çarpıştı. Kazada, üçü makinist dokuz kişi hayatını kaybetti, 86 kişi yaralandı. Kazayla ilgili üç TCDD görevlisi tutuklandı.

Acısıyla tatlısıyla 2018