Gündem Adalet Bakanı'ndan Çiftlik Bank açıklaması: Her türlü hukuki yola başvuruldu

Adalet Bakanı'ndan Çiftlik Bank açıklaması: Her türlü hukuki yola başvuruldu

23.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yakalanması için kırmızı bülten çıkartılan Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın’la ilgili olarak, “Tüm hukuki yollara müracaat edilmiştir. Yargı makamları titizlikle konuyu takip etmektedirler ve umuyoruz adalet yerini bulacaktır” açıklamasında bulundu.

Adalet Bakanından Çiftlik Bank açıklaması: Her türlü hukuki yola başvuruldu

Temaslarda bulunmak üzere geldiği Adana’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çiftlik Bank dolandırıcılığıyla ilgili soruşturmanın titizlikle sürdüğünü belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bu konuda hukuken, yargı mercileri ellerinde hangi imkan varsa bu konuda gerekli tedbirler, tutuklamalar, gözaltılar yaptılar ve konunun başsavcılık marifetiyle takibi titizlikle yapılıyor. Bu kişiyle ilgili kaçtıysa da başka bir şey olduysa da kırmızı bülten kararı çıkmıştır. Nerede olursa olsun, uluslar arası sözleşmeden kaynaklı olarak her türlü hukuki yollara müracaat edilmiştir. Yargı makamları titizce konuyu takip etmektedirler ve umuyoruz adalet yerini bulacaktır. Bizler de konuyu takip ediyoruz.”

‘Yargısız infaz doğru değil’

CHP’nin yargı kararlarına ilişkin eleştirilerini de değerlendiren Gül,” şunları söyledi: “Yılda, 10 milyonun üzerinde dosya mahkemelerin, savcıların elinden geçiyor. Doğru olmayan icabında 10 karar, 100 karar olabilir. Bunları elbette bir başka merciye itiraz etme imkanı var. Türkiye’de hukuk sistemi var, işliyor. Bütün hakimleri savcıları, yargılamaları töhmet altında bırakmak büyük bir haksızlık olur. Böyle bir şeye asla müsaade edemeyiz. Herkesin özenli bir dil kullanması gerekir. Aksi taktirde haksızlık, yargıya bu anlamda bir yargısız infaz doğru değil.”

Yazarlar