Gündem Adana’da 4 araca bombalı saldırı

Adana’da 4 araca bombalı saldırı

16.01.2009 - 11:01 | Son Güncellenme:

.

Adana’da 4 araca bombalı saldırı

ADANA’da, kimliği belirsiz iki kişi pet şişe içine asit, tuz ruhu ve demir parçaları koyarak yapılan bombaları 4 araca atarak kaçtı. Bombalardan ikisi patladı, maddi hasar meydana geldi.
Olay, saat 23.00 sıralarında Dağlıoğlu Mahallesi 15 sokakta meydana geldi. Plakası alınamayan motosikletle gelen ve kimlikleri belirlenemeyen 2 kişi, pet şişeleri aynı sokak üzerindeki birbirine yakın mesafede park edilmiş 01 BU 490 plakalı kamyonet ile 01 NL 607, 01 NC 276 ve 01 DU 640 plakalı otomobillerin altına atıp kaçtı. Bombalardan 2’si gürültüyle patladı. Patlama sesi üzerine panikle dışarı çıkan vatandaşlar, motosikletli 2 kişinin kaçtığını fark edip, polise haber verdi. İçi dolu 2 plastik şişe daha gören vatandaşlar, bunların da patlayabileceğini düşünüp, kapaklarını açarak etkisiz hale getirdi.
Can kaybı ve yaralı olmayan olayda, patlamanın olduğu otomobillerde küçük çapta maddi zarar meydana geldi. Bomba atılan kamyonetin sahibi 36 yaşındaki mobilyacı Yusuf Makul, gürültüyle dışarı çıktıklarını belirterek, “Art arda patlama sesi gelince çok korktuk. Dışarıya çıktığımızda iki kişi motosikletle kaçıyordu. Araçların altında iki pet şişe bulduk. Kapaklarını açarak etkisiz hale getirdik” dedi.
Olay yerine gelen polis, saldırganları yakalamak için eşkal üzerine çevrede geniş çaplı araştırma başlattı. Olay yerinde ise şerit çekerek güvenlik önlemi alınırken, bomba uzmanlarına da haber verildi. Sokak içinde demir parçaları bulunurken, patlamamış pet şişeleri de inceleyen polis, içinde demir parçalarının yanı sıra, asit ve tuz ruhundan yapıldığını, asitle tuz ruhunun bir araya geldiğinde belli bir süre sonra patlama meydana gelebileceği belirtildi.