Gündem Adana’da kar otoyolu kapattı

Adana’da kar otoyolu kapattı

28.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana’da başlayan ani kar yağışı yüzünden Pozantı mevkiinde 20 araç birbirine girdi. Kapanan Adana-Ankara otoyolu 15 saat süren çalışmalar sonrasında trafiğe açılabildi

Adana’da kar otoyolu kapattı

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı bazı yerlerde hayatı olumsuz yönde etkilerken, turistik bölgelerde ise vatandaşlar karın keyfini çıkarıyor. Ulaşımda aksamalara yol açan kar yağışı nedeniyle birçok il ve ilçede de kar nedeniyle okullar dün de tatil edildi.

Haberin Devamı

20 araç birbirine girdi

Adana-Ankara otoyolunun Pozantı ilçesi mevkiinde kar yağışı sonucu oluşan buzlanma nedeniyle zincirleme kaza meydana geldi. Kaza sonucunda kapanan yolda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. 20 aracın birbirine girdiği kazada 10 kişi de hafif şekilde yaralandı. Ekipler yol açma çalışması yaparken Pozantı Kaymakamlığı, yolda mahsur kalanlara kumanya dağıttı.

Ankara-Adana otoyolunun Pozantı ilçesi yakınlarındaki kaza nedeniyle önceki gün sat 23.00 sıralarında kapanan yol, uzun uğraşları sonucu saat 14.00 sıralarında açıldı. Kar altında otoyolda büyük sıkıntılar çeken sürücüler, yolda dona karşı tuzlamaya rastlamadıklarını, birçok araçta kar lastiği ve zincir bulunmadığı öne sürdü.

Haberin Devamı

Karaman’da kent merkezinde kar kalınlığı 80 santimetreyi, yüksek kesimlerde 1 metreyi aştı. Yoğun kar yağışı, tipi ve don nedeniyle Karaman-Mersin karayolu ulaşıma kapandı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı nedeniyle üniversitede bugün eğitime ara verildiği açıklandı.

Aksaray’da yoğun kar yağışı ve şiddetli tipi nedeniyle Aksaray-Konya karayolu ulaşıma kapandı.

Gaziantep’te yoğun sis

Gaziantep’te, etkili olan yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin 5 metreye kadar düşmesi yaşamı olumsuz etkiledi. Gaziantep Havalimanı’nda da sis sonucunda uçuşlar gecikmeli olarak gerçekleşti.

Adana’da kar otoyolu kapattı

Karpostal gibi manzara

Konya Beyşehir’de önceki gün yeniden etkili olmaya başlayan kar nedeniyle, ilçe bembeyaz bir görüntüye büründü. Buz tutan Beyşehir Gölü kıyılarında da kar yağışının ardından güzel görüntüler ortaya çıktı. Gölün özellikle sahil kesimi ve tarihi Taşköprü de kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Eğitime kar engeli

Kar nedeniyle bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi. Bu kentler şöyle: Yozgat, Adıyaman’ın Çelikhan, Kırşehir’in Kaman, Adana’da Aladağ ilçesi, Nevşehir’de Kozaklı ve Hacıbektaş, Mersin’in Mut ve Gülnar ilçeleri, Çorum’un Alaca ilçesi, Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde taşımalı eğitim yapan okullar, Aksaray’ın Eskil, Ortaköy, Sarıyahşi, Ağaçören ilçeleri ile merkeze bağlı Sultanhanı beldesi, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi, Nurhak ilçesinde de taşımalı eğitim verilen okullar, Antalya’nın Akseki ilçesi.