Gündem Adana ve Mersin'deki yangınlar kontrol altına alındı

Adana ve Mersin'deki yangınlar kontrol altına alındı

17.07.2023 - 13:41 | Son Güncellenme:

Adana’nın Karaisalı ilçesinde otluk alanda çıkan yangın, ormana sıçradı. Mersin’in Mezitli ilçesinde ise orman yangını çıktı. Ekipler, her iki ilde havadan ve karadan müdahale başlattı.

Adana ve Mersindeki yangınlar kontrol altına alındı

İlçeye bağlı Kelebek Mahallesi'nde demir yolunun yan tarafındaki otluk alanda saat 12.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle hızla ilerleyip, ormana sıçradı.

Haberin Devamı

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi. Ekipler, alevleri kontrol altına alabilmek için çalışma başlattı.

Adana ve Mersindeki yangınlar kontrol altına alındı

KONTROL ALTINA ALINDI

Adana'nın Karaisalı ilçesi Kelebek Mahallesi'ndeki otlukta, saat 12.00 sıralarında çıkıp, ormana sıçrayan yangın, 3 saat süren çalışma ile kontrol altına alındı. Havadan ve karadan müdahale sonrası ekipler, soğutma çalışması başlattı.

MERSİN

Alınan bilgiye göre, Merkez Mezitli ilçesine bağlı Camili Mahallesi sınırlarında ormanlık alanda yangın çıktı. Yangını fark edenlerin bildirmesi üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Mersin merkez, Tarsus ve Erdemli ilçesinden arazözlü ekipler sevk edildi.

Gülnar ilçesinde dünden itibaren devam eden orman yangının bugün kontrol altına alınmasıyla birlikte helikopterler bu sefer Mezitli'ye gönderildi. Ekiplerin yaklaşık 2 saatlik havadan ve karadan müdahalesi ile yangın daha fazla büyümeden kontrol altına alındı.

Haberin Devamı

Ekiplerin bölgede soğutma çalışmasını sürdürdüğü bildirildi.

Adana ve Mersindeki yangınlar kontrol altına alındı

ŞANLIURFA’DA ORMAN YANGININA TOMA'LAR MÜDAHALE ETTİ

Güzel Şehir Mahallesi'nde Orman Bölge Müdürlüğü'nün de bulunduğu ormanda öğle saatlerinde yangın çıktı. Kuru otların tutuşmasıyla başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle ağaçlara sıçradı.

Yangına ilk müdahaleyi Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yaparken, ihbarla bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Emniyet Müdürlüğü'nün toplumsal müdahale aracı TOMA'ların da destek verdiği çalışmalarla yangın, 2 saatte söndürüldü.

Adana ve Mersindeki yangınlar kontrol altına alındı

Söndürme çalışmalarına katılan 2 vatandaşın dumandan etkilendiği yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Adana ve Mersindeki yangınlar kontrol altına alındı