Gündem Aday listesinde renkli isimler var

Aday listesinde renkli isimler var

26.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti’de 18 ildeki temayül yoklaması önümüzdeki hafta sonu 1-2 Nisan’da yapılacak. Partiye aday adaylığı için başvuranlar arasında siyaset, spor, sanat ve sosyal medyan tanınan isimler bulunuyor.

Aday listesinde renkli isimler var

İYİ Parti’ye milletvekili aday adaylığı için başvuru süresi 22 Mart akşamı sona ermişti. Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Twitter hesabından 3 bin 379 geçerli başvurunun kabul edildiğini bildirdi. 

Haberin Devamı

İYİ Parti’de aday listesi oluşturma çalışmaları aralarında üç büyükşehirin de bulunduğu, 18 il ve 26 seçim çevresi için önümüzdeki hafta sonu gerçekleştirilecek temayül yoklaması ile sürecek. Genel Sekreter Uğur Poyraz ve Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat imzası ile il başkanlıklarına gönderilen yazıda, temayül yoklaması yapılacak 18 il “İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’nın bütün seçim bölgeleri, Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Çanakkale, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Kayseri, Manisa, Mersin, Tokat, Trabzon ve Yozgat” olarak sıralandı. Bu illerde 1-2 Nisan’da belirlenecek merkezlerde sandık kurulacağı ifade edildi. 

Genelgede sonuçlar üzerinden cinsiyet kotası uygulanacağı, ön seçim sonuçlarına göre listeye giren aday adaylarının kurulacak komisyonca mülakata tabi tutulacağı ve 7 Nisan’da da nihai listelerin İYİ Parti Genel Başkanlığı’na teslim edileceği ifade edildi. 

Haberin Devamı

Tanınan simalar 

AK Parti’de, parti yönetimi ve özellikle Suriyeliler’e yönelik yaptığı bazı eleştiriler sonrasında 9 Aralık 2019’da ihraç edilen Kayseri eski Milletvekili Prof Dr Pelin Gündeş Bakır, İYİ Parti’ye katılarak aday adaylığı başvurusu yaptı. AK Parti’nin kurucuları arasında yer alarak ilk iktidar döneminde milletvekilliği yapan Ali Er de İYİ Parti’den milletvekili aday adayı olarak yeniden siyaset sahnesine döndü.  

Ünlü şarkıcı Safiye Soyman’ın hayat arkadaşı Faik Öztürk Elazığ İyi Parti İl Başkanlığı’na başvuru yaptı. Eski DYP milletvekili ve eski bakanlardan Bahattin Şeker, eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın oğlu Hasan Yılmaz da İYİ Parti’den aday adaylığı başvuranlar arasında yer aldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü, ABB ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Aslan da aday adayı oldu. 

Hatayspor’un eski antrenörü Gökhan Zan ile Eski Trabzonspor teknik direktörü Ünal Karaman da İYİ Parti’den Konya milletvekili aday adayı oldu. Ünlü TV yapımcısı Cebrail Mungan Malatya’dan aday adaylığını açıkladı. Son dönemde sosyal medya platformu Youtube’da yayınladığı sokak röportajlarıyla ünlenen ve sosyal medyada geniş bir takipçi kitlesine ulaşan Arif Kocabıyık da Antalya’dan aday adayları arasında yer aldı. 

Haberin Devamı

Aday listesinde renkli isimler var

Bakanlık bekliyor

İYİ Parti’de aday adayı başvuruları arasında siyaset ve spor camiasından bazı isimler de dikkat çekti. Parti yöneticileri, milletvekilleri ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in danışmanlarından çoğu aday adaylığı başvurusunda bulundu. Ancak Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz başvuru yapmadı. Yılmaz’ın Millet İttifakı’nın iktidara gelmesi durumunda bakan olması bekleniyor.

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale’nin İzmir’den, Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bahadır Erdem, Gençlik Politikaları Başkanı ve GİK üyesi Orhun Ertürkmen ve Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu’nun da İstanbul’dan aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.