Gündem ‘Afrin, dünyada da örnek operasyondur’

‘Afrin, dünyada da örnek operasyondur’

02.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenen panelde konuşan emekli Tümgeneral Ahmet Bertan Nogaylaroğlu, Afrin operasyonunun sadece Türkiye’de değil, dünyada örnek gösterilecek bir operasyon olduğunu söyledi.

‘Afrin, dünyada da örnek operasyondur’

Washington merkezli Turkish Heritage Organization (THO) adlı düşünce kuruluşunun “NATO Altında ABD-Türkiye Stratejik İttifakı ve İşbirliği” başlıklı panele Emekli Hava Pilot Tümgeneral Ahmet Bertan Nogaylaroğlu ile ABD ordusundan emekli General James Conway katıldı.

Haberin Devamı

Panelin ardından Afrin operasyonunu değerlendiren Nogaylaroğlu, “Afrin operasyonu sadece Türkiye’de değil, dünyada da örnek gösterilecek bir operasyondur. Bu, hem TSK hem de Türk milleti için son derece önemlidir. Afrin operasyonu, Türk milletinin ve askerinin yüz akı olacak bir operasyondur. Zira son dönemde TSK birçok badireyi atlattı ve bazı soru işaretleri vardı. Bunların giderilmesi açısından çok önemli oldu” dedi.

‘Destek değerli’

Türk halkının hemen hepsinin bu operasyonu destekliyor oluşunun da çok değerli olduğunu vurgulayan emekli tümgeneral, “Bu operasyon Türk halkının bekasıyla ilgilidir ve hepimizin bir araya gelmiş olması hayati önemi haiz” dedi.
Afrin operasyonunun, TSK’nın son dönemde milli savunma sanayinin geliştirmiş olduğu silahları kullanması açısından da önemli olduğunu belirten Nogaylaroğlu, “Türk karar vericilerinin, milletimizin ve mühendislerimizin bir araya gelerek bu silahları geliştirmiş olması gerçekten gurur verici” diye konuştu.

Haberin Devamı