Gündem Ağırlaştırılmış müebbet talebi

Ağırlaştırılmış müebbet talebi

12.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Pendik’te 13 Ekim 2017’de lise öğrencisi Helin Palandöken (17) Mustafa Yetgin (21) tarafından pompalı tüfekle öldürülmüştü.

Ağırlaştırılmış müebbet talebi

Tutuklu Yetgin’in Helin Palandöken’i öldürmek ve iki arkadaşını yaralamak suçlarından yargılanmasına İstanbul Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Dün yapılan ikinci duruşmada mütalaasını sunan Savcı Hasan Çakıcı, Yetgin’in, ‘Çocuğa karşı tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Haberin Devamı

Savcı sanığın iki kişiyi yaralama, iki kişiyi de silahla tehdit suçlarından ise 39 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

‘İmza toplayacağız’

Duruşma savcısı, saldırganı olay yerine aracıyla götüren arkadaşı, tutuksuz sanık Halis Can Dağarslan’ın ise cinayete ve yaralamaya yardım suçlarından 32 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talebinde bulundu. Duruşma ileri bir tarihe ertelenirken, Helin’in babası Nihat Palandöken adliye önünde, “Bireysel silahlanmaya karşı yasanın geçmesi için 1 milyon imza toplayıp Meclis’e vereceğiz” dedi. YÜKSEL KOÇ DHA