Gündem Ağrı’da 3 Rektör yardımcısı istifa etti

Ağrı’da 3 Rektör yardımcısı istifa etti

10.06.2010 - 15:41 | Son Güncellenme:

.

Ağrı’da 3 Rektör yardımcısı istifa etti

AĞRI İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin üç rektör yardımcısı istifa etti. Ailevi sebepleri gerekçe gösteren rektör yardımcılarıın istifası 3 yıl önce kurulan İbrahim Çeçen Üniversite Rektörü Prof.Dr. İrfan Arslan üzdü.

Erzurum’da yaşayan ailelerinden baskı gördüklerini söyleyen Rektör İrfan Arslan, yardımcıları Prof.Dr. Abdulhalik Karabulut, Prof.Dr. Gökhan Budak ve Prof.Dr. Emin Özdemir’in de bu yüzden istifa ettiklerini söyledi. Rektör Arslan, “İlkokul üçüncü sınıfa giden 9 yaşındaki oğlum Furkan gece yarısı, ‘Baba Başbakan amcaya mektup yazacağım seni rektörlükten alsın. Ben rektör değil, baba istiyorum’ diye mesaj attı. Biz 25 yıllık arkadaşız, bu olay beni derinden yaraladı. Rektör yardımcısı arkadaşlarım da Erzurum’da yaşayan ailelerinden bu tarz baskılar alıyordu. Aileleri daha ağır bastı ki istifa etmek zorunda kaldılar. Vermiş oldukları emeklerden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

İstifa eden Rektör yardımcılarından Prof.Dr. Gökhan Budak ise “Ailevi sorunlardan ötürü istifa etmek zorunda kaldım. 11 ve 15 yaşlarında Emre Aykan isimli iki oğlum var. Onlara karşı sorumluluklarımız var. Bazı şeyler yaşanarak öğrenilir. Erzurum’a gidiş gelişlerimiz sıkıntı yaratıyordu. Sırf bu yüzden istifa ettik. Altında kimse bir şey aramasın. Eğitim döneminin bitmesini bekledik. Bu kararı Abdulhalik beyle üç dört ay önce almıştık. Emin beyden haberimiz yoktu” diye konuştu.