Gündem ‘Ağzına sağlık şoför kardeş’

‘Ağzına sağlık şoför kardeş’

17.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Halk otobüsünde bir genç kızın kıyafetine tepki gösteren yolcudan şikayetçi olan şoför, “Burası özgür bir ülke, herkes istediği gibi giyinir” dedi.

‘Ağzına sağlık şoför kardeş’

Kocaeli İzmit’te geçen cuma Özgür Sert’in kullandığı halk otobüsünde Mehmet T. isimli yolcu, aracın ön koltuğunda oturan ve Kocaeli Üniversitesi’nde öğrenim gören Kazakistanlı genç kızın kıyafetine tepki gösterdi. Mehmet T., şoföre “Bu arabayı karakolun önüne çekeceksin. Sen bu arkandaki kızlarla kaza yaparsın, böyle olmaz” dedi. Özgür Sert, Mehmet T.’den şikayetçi olacağını söyleyerek otobüsü karakolun önüne çekti. Polisler, Mehmet T.’yi Türkiye’nin hür bir ülke olduğunu belirterek uyardı. Kazakistanlı genç kız şikayette bulunmazken, şoför ile Mehmet K. birbirinden şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

‘Ne karışıyorsun?’

Özgür Sert, DHA’ya şunları anlattı: “Mehmet T. otobüse biner binmez o genç kıza irkilerek baktı. Genç kızın arkasında oturanlar, yaşlı olduğu için Mehmet T.’ye yer vermek istedi. Oraya oturmayıp arka koltuğa geçen Mehmet T. aniden kalkıp yanıma geldi ve ‘Hemen arabayı karakola çek’ dedi. Önce geçiştirmeye çalıştım ama tepkisi devam edince sinirlendim. Burası Türkiye Cumhuriyeti, özgür bir ülke. Bir bayan otobüse şortla da biner, mini etekle de, askılıyla da... Benim yolcuya ‘Otobüse binemezsin’ deme hakkım yok. Kanuna göre çantasında kedi, köpekle de binebilir. Biz kanuna göre yolcu taşıyoruz. Şimdi bir kadın kıyafetinden dolayı otobüse binemeyecek mi? Böyle bir şey yok. Karakolda polis de ‘Burası özgür bir ülke, kimseye karışma hakkımız yok’ dedi. Ben Mehmet T.’den şikayetçi olurken, o da benden otobüse böyle kadınları bindirdiğim gerekçesiyle şikayetçi oldu!” Özgür Sert’e birçok yerden “Ağzına sağlık şoför kardeş” diye tebrik geliyor.

Haberin Devamı

‘Genç kız ağladı’

Halk otobüsünün şoförü Özgür Sert, “Otobüsü karakolun önüne çektiğimde, Mehmet T.’nin tepki gösterdiği öğrenci kardeşimiz de koşarak araçtan indi. O kardeşimiz otobüsten indikten sonra az ileride ağladı. 2-3 kadın polis gidip kardeşimizi sakinleştirdi. Zaten yabancı öğrenci olduğu için olayın ne olduğunu da tam anlayamadı. Mini etek de giymemişti zaten. Kamera kayıtlarında mini etek giymediği de görülüyor.” l DİNÇER AKBİR - SELDA HATUN TAN ALİŞAN KOYUNCU DHA