Gündem Ahıska Türkleri Türkiye’de

Ahıska Türkleri Türkiye’de

21.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ukrayna’nın Herson şehrinde mahsur kalan 88 Ahıska Türk’ü savaş koşullarından dolayı Rusya Federasyon’u üzerinden getirilerek Türkiye’ye Sarp Sınır kapısından giriş yaptı.

Ahıska Türkleri Türkiye’de

Rusya üzerinden Türkiye’ye gelmek amacıyla 31 Ekim’de Herson’dan yola çıkan 88 Ahıska Türk’ü, Artvin’deki Sarp Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı. Kafile, Hopa Kaymakamı Gürkan Üçüncü, Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Recep Bilgin, İl Göç İdaresi yetkilileri tarafından çiçekler ve Türk bayrağı ile karşılandı.  Türkiye sınırında hatıra fotoğrafı çektiren ailelerin bir kısmı giriş işlemlerinin ardından otobüslerle Elazığ’a, bir kısmı da akrabalarının yanına gitmek üzere yola çıktı.

Haberin Devamı

Ahıska Türkleri Türkiye’de

‘Çok mutlu olduk’

Türkiye’ye gelen Ahıska Türklerinden Abdullah Kadir, “18 gün içerisinde Türkiye’ye geldik. Herkese Türkiye’ye gelip yaşamak nasip olsun. Ailemizle beraber Türkiye’ye giriş yaptık. Çok mutlu olduk” dedi. Çocukları ile gelen Alvida Taştanova da “Yolculuğumuz iyi geçti diyelim ancak çok yorulduk. Çok şükür her şeyi geride bıraktık ve Türkiye’ye geldik” diye konuştu. Fatime Ahmetova da “Nihayet Türk topraklarına ayak bastık. Ve artık geride kalan günleri unuttuk” ifadelerini kullandı. Ukrayna’dan gelen Ahıska Türklerini Elazığ’da da Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu, Göç İdaresi İl Müdürü Rıfat Çetinkaya karşıladı. Geçici barınma merkezine yerleştirilen Ahıska Türkü sayısı 2639 oldu.

Haberin Devamı

‘Vatanınıza hoş geldiniz!’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Ukrayna’nın Herson kentinde mahsur kalan ve girişimlerimiz üzerine Rusya ve Gürcistan üzerinden ülkemize getirdiğimiz 88 Ahıskalı kardeşimiz; vatanınıza hoş geldiniz! Nerede olurlarsa olsunlar, Ahıskalı kardeşlerimizin her zaman yanındayız, yanında olacağız” dedi.