Gündem "Ahmet Şık araç olmaması nedeniyle duruşmaya götürülemedi"

"Ahmet Şık araç olmaması nedeniyle duruşmaya götürülemedi"

17.04.2011 - 16:01 | Son Güncellenme:

Tutuklu bulunan Gazeteci Ahmet Şık’ın, cezaevi aracı olmadığı gerekçesiyle duruşmaya gidememesi üzerine inceleme başlatan Adalet Bakanlığı, araç ve şoför sayısının yetersiz kaldığını tespit etti. Ancak yapılan ön incelemede, adı geçen tutuklunun duruşmaya gönderilememesi konusunda herhangi bir kasıt veya art niyetin söz konusu olmadığı tespit edildi.

Ahmet Şık araç olmaması nedeniyle duruşmaya götürülemedi

Adalet Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Silivri 2 No’lu L Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan Ahmet Şık’ın, cezaevi aracı olmadığı gerekçesiyle duruşmaya götürülmemesiyle ilgili olarak inceleme başlatıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

AHMET ŞIK’IN DA ARALARINDA BULUNDUĞU 21 KİŞİNİN SEVK İŞLEMİ ARAÇ EKSİKLİĞİ NEDENİYLE YAPILAMAMIŞ

Açıklamada, şöyle denildi: "14 Nisan 2011 günü Silivri Ceza İnfaz kurumlarında kalan tutuklu ve hükümlülerden 20 ayrı adliyedeki duruşmalara katılmak üzere 273 kişi, 14 ayrı hastaneye 195 kişi olmak üzere toplam 468 hükümlü ve tutuklu sevki istendiği bildirilmiştir. Adliyelere ve hastanelere götürülmesi gereken tutuklu ve hükümlü sayısının yoğunluğu nedeniyle araç ve şoför sayısının yetersiz kalması üzerine Ahmet Şık’ın da aralarında olduğu 21 kişinin sevk işleminin yapılamadığı anlaşılmıştır. Yapılan ön incelemede adı geçen tutuklunun duruşmaya gönderilememesi konusunda herhangi bir kasıt veya art niyet söz konusu olmadığı tespit edilmiştir."

Haberin Devamı

"CEZAEVLERİNE 100 YENİ NAKİL ARACI ALINACAK"

Açıklamada, cezaevlerine 100 yeni nakil aracı alınması için 2011 yılı bütçesine ödenek konulduğu hatırlatılarak, "Kısa bir süre içerisinde bu araçların ihale yoluyla alımı gerçekleştirilecektir. Silivri Ceza İnfaz Kurumu’nun da aralarında olduğu cezaevlerinin şoför ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kısa bir süre önce sınavla yeteri kadar şoför alınmıştır. Güvenlik soruşturmasının tamamlanmasının ardından bu şoförler görevlerine başlatılacaktır" denildi.

Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, tutukluların araç ve personel eksikliği gibi gerekçelerle duruşmalara gönderilmemesi olaylarının tekrarlanmaması ve yargılama sürecinin aksamasına sebebiyet verilmemesi için Adalet Bakanlığınca, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne gerekli talimatların verildiği bildirildi.