Gündem Ahtapot’ta polis müdürü tutuklandı

Ahtapot’ta polis müdürü tutuklandı

22.12.2009 - 00:50 | Son Güncellenme:

Ahtapot operasyonu kapsamında aralarında Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmaz Çetin’in de bulunduğu 8 kişi tutuklandı

Ahtapot’ta polis müdürü tutuklandı

Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği “Ahtapot” adlı operasyonda gözaltına alınıp sorgularının ardından adliyeye sevk edilen sekizi kamu görevlisi 24 şüpheli, 22 saat ifade verdi.
Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmaz Çetin’in de aralarında bulunduğu sekiz kişi, sabaha karşı tutuklandı. Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Ümit Boztepe, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Şube Müdürü Harun T. ile Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Şube Müdürü Erol Ç.’nin de aralarında bulunduğu yedi kişi savcılıktan serbest bırakıldı.
Antalya’nın yanı sıra, İstanbul, Ankara ve Kahramanmaraş’ta yapılan eşzamanlı operasyonlarda gözaltına alınan ve aralarında iki emniyet müdür yardımcısı, iki şube müdürü, iki polis memuru, bir astsubay ve bir infaz koruma memurunun da bulunduğu biri kadın 24 şüpheli, önceki gün sabah saat 08.00 sıralarında Adliye’ye sevk edildi. İfadelerinin alınması akşam saatlerini buldu.

7 kişi savcılıktan serbest
Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Ümit Boztepe, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Şube Müdürü Harun T., Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Şube Müdürü Erol Ç.’nin de aralarında bulunduğu yedi kişi savcılıktan serbest bırakılırken, 17 kişi tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.
Dün sabah saat 06.00’da biten mahkeme sonunda, şüphelilerden Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmaz Çetin, iki ayrı suç örgütünün elebaşları Bayram Sezer ve Oğuz Kocaman, Antalya’daki lüks restoran zinciri sahibi Ömer Çalışkan, çete üyeleri Sezer Gürman, Mehmet Taşkan, Ahmet Uzun ve İsmet Yalçınkaya, “ihaleye fesat karıştırmak, işyeri kurşunlamak, çek ve senet tahsilatı, kasten adam yaralamak, kumar oynatmak” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.