Gündem Aile Saati için 1 saat ekranı kapat

Aile Saati için 1 saat ekranı kapat

25.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Teknolojinin faydalı kullanımı ve ekran bağımlılığına karşı “Aile Saati” adlı yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza atıldı.

Aile Saati için 1 saat ekranı kapat

KoçSistem, proje kapsamında, eğitim ortağı Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile ebeveynlere teknoloji kullanımı hakkında eğitimler ve rehberlik hizmetleri verecek. Çocuklarda dijital ekran bağımlılığına dikkat çeken sosyal sorumluluk projesi “Aile Saati”ni yapılan basın toplantısıyla duyuruldu. KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca, AÇEV Genel Müdür Vekili Burcu Gündüz Maşalacı ile klinik psikolog ve yazar Prof. Dr. Üstün Dökmen’nin konuşmacı olarak katıldığı toplantıda projeyle ilgili detaylar paylaşıldı. Proje, ebeveynlere her gün bir saatlik “Aile Saati” molası vermeye davet ediyor. Bu sürede ebeveynlerin çocuklarıyla ekranları kapatarak “ekransız” ev içi veya dışı çeşitli etkinliklerle birlikte zaman geçirmeleri çağrısı yapıyor.

Haberin Devamı

‘Yasak çözüm değil’

Proje kapsamında İstanbul ve İzmir’in çeşitli semtlerinde açılacak 94 kurs ile 1.330 ebeveyn ve onların 3-13 yaşları arasındaki çocuklarına ulaşılacak. Bir yıl boyunca sürecek eğitimler, 20 Eylül 2019’dan itibaren başlayacak. KoçSistem Genel Müdürü Akarca, teknolojiyi çocuklara yasaklamanın bir çözüm olmadığına dikkat çekerken, AÇEV Genel Müdür Vekili Maşalacı da araştırmaların çocukların güvenli, sağlıklı ve mutlu bir ortamda büyümesi için yalnızca anne babalara yüz yüze eğitimlerle ulaşmanın yeterli olmadığını gösterdiğini belirtti.

0-6 yaşa dikkat

Yapılan araştırmalara göre, 0-6 yaş arası dönemde, çocuğun beyninin bir daha hiç olmayacağı kadar hızlı geliştiğini gösteriyor. Bu dönemde beyinde her saniyede 700 yeni nöron bağlantısı oluşuyor. Bu bağlantılar çocuğun bilişsel, dilsel, sosyal ve duygusal gelişimlerinin temel taşlarını oluşturuyor. Gündelik hayatlarının büyük bölümünü işyerlerinde ve yolda harcamak zorunda kalan babalar, çocuklarıyla geçirdikleri ortalama 2 saat 20 dakikayı da yüzde 80 oranında TV izleyerek geçiriyor.