Gündem Aileden itiraz

Aileden itiraz

18.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cem Garipoğlu’nun evindeki 700 bin euro olduğu söylenen dövizi tutanağa geçirmedikleri için 6’şar bin TL ceza alan 6’sı polis 8 sanıkla ilgili karara acılı aile itiraz etti.

Aileden itiraz

İstanbul’da 3 Mart 2009’da lise öğrencisi Münevver Karabulut (17) erkek arkadaşı Cem Garipoğlu tarafından öldürülmüştü. Cinayetten 197 gün sonra teslim olan Garipoğlu (22) da Ekim 2014’de cezaevinde intihar etmişti. Cem Garipoğlu’nun evindeki 700 bin euro olduğu söylenen dövizi tutanaklara geçirmedikleri ve kamera görüntülerini yeterince incelemedikleri iddiasıyla 6’sı polis 8 sanık yargılanmıştı. Mahkeme sanıkları 16 Ocak’ta 6’şar bin TL adli para cezasına çarptırmıştı.

Haberin Devamı

Görevlerini yapmadılar

Mahkeme gerekçeli kararında, cinayetin işlendiği evde makul bir rakamın üzerinde yabancı ülke parasının bulunduğunu, ancak bunun sanık polislerce tutanağa geçirilmediğini vurgulayarak, “Sanıklar kamu görevlisinden beklenen yeterli ihtimamı göstermemişlerdir. Olaya ait tüm delilleri toplamayarak görevlerinin gereklerine aykırı olarak hareket ettikleri anlaşılmıştır” ifadelerine yer verdi.

‘Delil karartma’

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir ise yerel mahkemenin kararına itiraz etti. Avukat Epözdemir, bölge adliye mahkemesine verdiği dilekçede, “Sanıklar adaletin tecellisine ve gerçeğin ortaya çıkmasına katkı sunmamıştır. Yargılamanın aydınlatılmasını sağlayacak en temel delilleri karartmaya çalıştıkları açıktır. Taleplerimizin tam olarak karşılanmaması, yargılamanın eksik yapılması gözetilerek yasaya aykırı kararın kaldırılmasına hükmedilmesini ve yeniden hüküm kurulmasını istiyoruz” dedi. l SERPİL KIRKESER DHA