Gündem Ailesi şehit olduğu haberini televizyondan aldı

Ailesi şehit olduğu haberini televizyondan aldı

25.12.2008 - 12:18 | Son Güncellenme:

.

Ailesi şehit olduğu haberini televizyondan aldı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden Piyade Er Turan Damgacı’nın
Kartal’daki evinde ve sokağında hüzün var.
Damgacı’nın Uğur Mumcu Mahallesi Şehit Yavuz Bahar Sokak’taki, annesi Elmas, babası Ahmet ve kız kardeşi Derya ile yakın aile üyelerinin bulunduğu evine giriş çıkışlara güvenlik güçlerince aile henüz olayın şokunu yaşadığı için izin verilmiyor. Şehit Piyade Er Turan Damgacı ile dün öğle saatlerinde telefonla konuşan ve iyi olduğunu öğrenen annesi Elmas Damgacı’nın, oğlunun şehit haberini ise dün akşam televizyondan duyduğu, bir süre sonra ise askeri yetkililerinin aileye bilgi verdiği öğrenildi.
Henüz 7 aylık asker olan, Nevşehirli ailenin tek erkek evladı olan Turan Damgacı’nın dayısı Salim Türkmen, yeğeninin askere giderken annesine, "Anne ben gidersem şehit olurum" dediğini söyledi.
Şehit erin amcası Ramazan Damgacı da, görevden dönen askerlere, şehir içerisinde pusu kurulduğunu ifade ederek, duygularını dile getirirken, "Neden önlem alınamıyor? Bir Müslüman Müslümanı öldürmez" dedi.
Baba Ahmet Damgacı’nın eniştesi Ali Meşe de, "Biz oğlumuzu gönderirken ’güle güle git, güle güle gel’ dedik, ama maalesef öyle olmadı. Vatan sağ olsun" diye konuştu.
Bu arada, Damgacı ailesinin oturduğu apartmandaki dairelerin penceresine ve sokaktaki bazı evlere Türk bayrakları asıldığı görüldü.