Gündem AK Parti sahilde, Erdoğan Antalya’yı geri aldı!

AK Parti sahilde, Erdoğan Antalya’yı geri aldı!

13.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Son yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan CHP bu kez rövanşı kaybetti. Ak Parti aldığı yüzde 39.5 oyla birinciliğe yükseldi, CHP 33.27 oyla ikinci parti oldu, MHP ise yüzde 21 oy aldı

AK Parti sahilde, Erdoğan Antalya’yı geri aldı

Deniz Baykal, Vecdi Gönül, Menderes Türel, Mevlüt Çavuşoğlu ve Tunca Toskay gibi ağır topların yarıştığı Antalya’da seçim sürpriz şekilde sonuçlandı.
Son yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan CHP bu kez rövanşı kaybetti. Liste başına Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ikinci sıraya Avrupa Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, üçüncü sıraya da eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i yerleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu sonuçla Deniz Baykal’ı da mağlup etmiş oldu.
CHP son yerel seçimlerdeki yüzde 33.2’lik oyunu ancak koruyabilirken asıl başarıyı Ak Parti kaydetti. Ak Parti aldığı yüzde 39.5 oyla birinciliğe yükseldi, CHP 33.5 oyla ikinci parti oldu, MHP ise yüzde 21 oy aldı.
Bu tabloya göre, nüfus artışı nedeniyle milletvekili sayısı 13’ten 14’e yükselen Antalya parlamentoya Ak Parti’den 6, CHP’den 5, MHP’den ise 3 vekil gönderecek. Vecdi Gönül, Mevlüt Çavuşoğlu, Menderes Türel, Sadık Badak, Hüseyin Samani ve Gökçen Özdoğan Ak Parti milletvekili seçildiler. CHP’nin yeni dönem milletvekilleri ise Deniz Baykal, Osman Kaptan, Gürkut Acar, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut. MHP’nin üç milletvekili de Tunca Toskay, Mehmet Günal ve Yusuf Ziya İrbeç.

Oy depolarında sürpriz
Antalya’da asıl sürpriz oy depoları olarak bilinen Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Alanya, Manavgat, Serik ve Kumluca ilçelerinde yaşandı.
Kıyıyı temsil eden, daha çok emeklilerin ve okur yazar oranının yüksek olduğu Konyaaltı ilçesindeki sonuçlar şaşırtıcı çıktı. Yerel seçimlerde yüzde 60.6 oranında bir orana ulaşan CHP yüzde 48’e geriledi. Ak Parti ise oylarını 23.4’ten yüzde 30’a çıkardı. Konyaaltı’nda MHP oylarını neredeyse ikiye katlayarak yüzde 9.9’dan yüzde 17’ye yükseltti. Muratpaşa’da CHP’nin yüzde 56.7’lik oyu yüzde 45’e indi. Ak Parti ise oyunu yüzde 26.4’ten yüzde 32’ye taşıdı. Kepez’de yine Ak Parti birinci oldu. Manavgat, Serik, Alanya ve Kemer’i de alan Ak Parti , Antalya’nın 18 ilçesinden 16’sında birinci parti oldu.

Haberin Devamı

DEMİREL POLEMİĞİ OYLARI ETKİLEMEDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Süleyman Demirel’i eleştirmesi nedeniyle Isparta’da Ak Parti’nin olumsuz etkileneceği tahminleri doğru çıkmadı. İki yıl önceki yerel seçimlerde yüzde 35.6 oy alan Ak Parti, dün bu oranını yüzde 53.9’a taşıyarak Meclis’e 2 milletvekili göndermeyi başardı. CHP de yüzde 21.61 oya ulaştı. Ak Parti’den Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel, MHP Süleyman Nevzat Korkmaz, CHP ise Isparta eski valisi de olan Ali Haydar Öner’le temsil edilecek.
Isparta’da seçim yasaklarına uyulmadığı iddiasıyla bir matbaaya operasyon düzenlendi.

BURDUR’DA AK PARTİ’YE 2 VEKİL
Ak Parti birinci oldu. CHP oylarında kısmi artış olurken, MHP’de iki puanlık bir düşüş yaşandı. Oyunu yüzde 37.2’den yüzde 49’a yükselten Ak Parti 2 milletvekilliği kazandı. CHP ve MHP de birer milletvekili çıkardı. Burdur’un Meclis’teki temsilcileri şunlar: Ak Parti: Bayram Özçelik, Hasan Hami Yıldırım. CHP: Ramazan Kerim Özkan. MHP: Nazif Aktürk. Ak Parti Ağlasun İlçe Başkanı Süleyman Düzenci, Fatih Mahalle Muhtarı Abdurrahman Doğan’ın yumruklu saldırısına uğradı.

Haberin Devamı

OYA GİDENLER KAZADA ÖLDÜ
Antalya-Seydişehir karayolunda şarampole devrilen otobüste 4 kişi hayatını kaybetti, 10’dan fazla kişi yaralandı. Otobüs, Antalya-Seydişehir karayolu Alacabel mevkiinde devrildi. Ak Parti Antalya İl Başkanlığı yetkilileri, otobüstekilerin oy kullanmak üzere İstanbul’dan getirilen partililer olduğunu belirterek kutlamaları durdurduklarını açıkladı.
Ak Partililer zaferi kutladı. Milletvekili seçilen Menderes Türel, omuzlara alındı. AKP’nin 6. sıra adayı olan Gökçen Özdoğan Enç, ilden seçilen tek kadın milletvekili oldu.
Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, eşiyle oy kullandığı Barbaros İlköğretim Okulu’ndaki sandıkta CHP birinci parti oldu.

TBMM’YE 8 VEKİL
Kahramanmaraş’ta Ak Parti 6 vekillik kazandı. Mehmet Sağlam, Nevzat Pakdil, Mahir Ünal, Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Sevde Bayazıt Kaçar ve Sıtkı Güvenç AKP’den, Durdu Özbolat CHP’den, Mesut Dedeoğlu da MHP’den TBMM’ye seçildi.

Haberin Devamı

SEÇMEN SAYISI ARTTI
Osmaniye’de 2007 seçimlerinde il genelinde 50 bin 971 olan seçmen sayısı 311 bin 568’e yükseldi. Ak Parti’den Suat Önal ve Durdu Mehmet Kasta, MHP’den de Devlet Bahçeli ve Hasan Hüseyin Türkoğlu vekil seçildi.

MERSİN’DE Kürkçü gerginliği
Mersin’de BDP’nin arkasında olduğu bağımsız aday Ertuğrul Kürkçü’yü destekleyen bir grup ile polis arasında adliye önünde arbede çıktı. Bir taşın isabet ettiği polis memuru yaralandı. Mehmet Zafer Çağlayan, Ahmet Tevfik Uzun, Nebi Bozkurt ve Çiğdem Münevver Ökten Ak Parti’den, Aytuğ Atıcı, Vahap Seçer, İsa Gök ve Ali Rıza Öztürk CHP’den, Mehmet Şandır ve Ali Öz MHP’den seçildi. Ertuğrul Kürkçü de (Bağımsız) TBMM’ye gitmeye hak kazandı.

HATAY’DA ÇEKİŞME
Sadullah Ergin, Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk, Adem Yeşildal ve Bayram Türkoğlu Ak Parti’den, M.Ali Ediboğlu, Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz ve Hasan Akgöl CHP’den, A. Şefik Çirkin de MHP’den seçildi.

Bir grup vatandaş ile BDP’liler tartıştı
Adana’nın Ceyhan ilçesinde bir grup çocuğun Türk bayrağını indirmeye çalıştığı iddiası gerginlik yarattı. İnönü Bulvarı’nda yaklaşık 5 bin kişilik BDP’li grup, seçim sonuçlarını kutlamaya başladı. Bazı çocukların bulvara asılı olan Türk bayrağını indirmeye çalıştığını öne süren bir grup vatandaş ile BDP’liler arasında tartışma çıktı. Olay büyümeden önlendi. Adana’da da BDP’li bir grup, oylarının çalınmak istendiği iddiasıyla oy torbalarını almak isteyince gerginlik yaşandı. Seçilen vekiller şöyle: Ömer Çelik, M. Necati Çetinkaya, Necdet Ünüvar, Fatoş Gürkan, Ali Küçükaydın, M. Şükrü Erdinç (Ak Parti), O. Faruk Loğoğlu, Ümit Özgümüş, Turgay Develi, Ali Demirçalı (CHP), Muharrem Varlı, Ali Halaman, Seyfettin Yılmaz (MHP), Murat Bozlak (Bağımsız).