Gündem AK partili meclis üyesine ‘fuhuş’ suçlaması

AK partili meclis üyesine ‘fuhuş’ suçlaması

07.10.2009 - 17:04 | Son Güncellenme:

Erzurum'da Vali ile İl Genel Meclisi Başkanı kadın olayının ardından...

AK partili meclis üyesine ‘fuhuş’ suçlaması

ERZURUM İl Genel Meclisi'nde, AK Partili üyelerin ‘kırdığı cevizlerin’ sayısının giderek arttığını ileri süren MHP İl Başkanı Zekai Kaya, Birçok pisliğin ortaya çıkmasına rağmen, bu üyelerin pişkinlik göstererek sanki hiçbir şey olmamış gibi hareket etttiklerini söyledi. Zekai Kaya, “İl Genel Meclisinin kadın başkanının adının karıştığı talihsiz skandala rahmet okutacak bir başka ‘ince olay’ da, yine grup başkanvekili olarak görev yapan AKP'li bir meclis üyesi tarafından işlenmiş ve o şahıs ‘fuhuş yapmak, fuhuşa aracılık etmek’ suçundan mahkemeye verilmiştir” dedi.

Erzurum İl Genel Meclisi üyesi AK Partili Senih Yürekseven’in 9 Eylül’de yakalanarak çek- senet işinden dolayı tutuklanmasını konuşmak için, İl Genel Meclis Başkanı AK Partili Selcen Karagöl’ün Vali Sami Bulut’la ormanlık alanda buluşmasının yankıları devam ederken, yine aynı partili üye Mustafa Macit’in de adı yabancı uyruklu kadınlarla aşk dedikodularına karıştı. Suçlamaları kesinlikle yalanlayan Mustafa Macit, “Tapulu iş yerimin bulunduğu iş merkezinde bir sürü iş yeri var. Benim ortağım yapmış diye duyduk. Zaten yaklaşık 5 ay cezaevinde yattı çıktı. Benim olayla ilgim sadece bu kadar bu kadar” diye konuştu.

‘BURASINI SAHİPSİZ KÖY MÜ SANDINIZ’

İl Genel meclisi üyelerinin çeşitli olaylara karışmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren MHP İl Başkanı Zekai Kaya, il binasında düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: “İl Genel Meclisinde, bazı AKP’li üyelerin kırdığı cevizlerin sayısının giderek artması, birçok pisliğin ortaya çıkmasına rağmen, adı bilinen üyelerin pişkinlik göstererek, sanki hiçbir şey olmamış gibi hareket etmesi biz MHP’lileri, ‘Hele durun bakalım, burasını siz sahipsiz köy mü sandınız’ demek zorunda bırakmıştır. İl Genel Meclisi’nin bayan başkanının adının karıştığı talihsiz bir skandala rahmet okutacak bir başka ‘ince olay’ da yine bir grup başkanvekili olarak görev yapan bir meclis üyesi tarafından işlenmiş ve o şahıs, ‘fuhuş yapmak’ suçundan mahkemeye verilmiştir. Böylesine çirkin ve yüz kızartıcı bir suçtan dolayı yargılanan, adı bizce bilinen malum şahsın ne ilçesini, ne de Erzurum’u böylesine güzide bir mecliste bundan böyle temsil edemeyeceği inancındayız.”