Gündem Ak Partili vekilin kardeşine de ihraç

Ak Partili vekilin kardeşine de ihraç

03.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Son KHK kapsamında meslekten ihraç edilen kamu görevlileri arasında Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın öğretmen olan ablası Emine Ay da yer aldı.

Ak Partili vekilin kardeşine de ihraç

Cora, Milliyet’e “Sekiz kardeşiz, altısı kamuda görevli. Biri için böyle bir durum sözkonusu olmuştur. Darbe başarılı olsaydı bu olayın en büyük mağduru biz olacaktık ailecek. Ablamız da olsa bu yapıyla zerre kadar bağı olan kim varsa hesabını verecektir. Kendisinin bu yapı içinde olduğunu tahmin etmiyorum, sanıyorum Aktifsen sendikasına üyeliği nedeniyle bu karar alındı. Söylediğine göre 17-25 Aralık sürecinin ardından sendikadan istifa etmek için başvurmuş, ama istifa edememiş” dedi.

Haberin Devamı

30 diplomat firarda

Dışişleri Bakanlığı’ndan çoğu diplomatik kariyere sahip 215 personelin de işine son verildi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 208 diplomatik kariyere sahip yurt dışı teşkilatında görevli memur, merkeze çağrılmıştı. Merkeze çağrılan bazı diplomatların, merkez görevine mazaretsiz olarak başlamadığı ortaya çıktı. Merkez görevine mazeretsiz olarak başlamayan 30 diplomatın da işine son verildi. Dışişleri Bakanlığı’dan atılan 30 kişinin, daha önce görev yaptıkları ülkelerden başka ülkelere kaçtıkları tespit edildi. Eski TİP Milletvekili Tarık Ziya Ekinci’nin kızı Prof. Zelal Ekinci’nin de Kocaeli Üniversitesi’ndeki görevine son verildi.

Köse de ihraç edildi

Milli Savunma Bakanlığı’nın Twitter adresinden yapılan açıklamada, 76 askeri hakim ve savcının da meslekten ihraç edildiği belirtildi. İhraç edilenler arasında Eski Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Muharrem Köse’nin de bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Bülent Arınç’ın damadı da var

İhraç edilen akademisyenler arasında eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın damadı Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Ekrem Yeter de yer aldı.