Gündem Akademi ‘suyun sesi’ni dinledi

Akademi ‘suyun sesi’ni dinledi

24.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

90. Akademi Ödülleri adaylarında öne çıkan film, Guillermo del Toro’nun yönettiği ‘Suyun Sesi’ (The Shape of Water) oldu. Film, akademiden 13 adaylık kazandı

Akademi ‘suyun  sesi’ni dinledi

90. Akademi Ödülleri’nin adayları dün Los Angeles’ta yapılan bir basın toplantısıyla açıklandı. Guillermo del Toro’nun yönettiği ‘Suyun Sesi’, En İyi Film, En İyi Yönetmen gibi ana dallar da dahil 13 adaylık kazanarak bu yılın en çok adaylık alan filmi oldu. Dünya prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali’nden Altın Aslan’la dönen film, deneylere maruz bırakılan bir su canlısı ve onun tutsak edildiği laboratuvarı temizleyen kadın arasındaki ilişkiye odaklanıyor.

Haberin Devamı

Adaylıklarda Christopher Nolan’ın yönettiği 2. Dünya Savaşı filmi ‘Dunkirk’ sekiz adaylık alırken, Martin McDonagh imzalı ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ yedi adaylık kazandı.

Adaylıkların sürpriz filmlerinden biri Paul Thomas Anderson’ın imzasını taşıyan ve başrolünü Daniel Day Lewis’in üstlendiği 1950’ler Londrası’nda ünlü bir terzinin hikâyesini konu alan ‘Phantom Thread’ti. Filmin En İyi Film dalında adaylık kazanacağı tahmin edilmiyordu. Film, beş dalda daha Oscar’a aday olarak, Akademi’nin bu yıl öne çıkardığı yapımlardan birine dönüştü. ‘Phantom Thread’ gibi altı adaylık alan diğer bir film ise Joe Wright’ın yönettiği, Winston Churchill’e odaklanan ‘Darkest Hour’ oldu.

Meryl Streep, Steven Spielberg’ün yönettiği ‘The Post’daki performansıyla 21. Oscar adaylığını elde etti. Greta Gerwig’in En İyi Yönetmen dalında ‘Lady Bird’le aday olması ilk kez yönetmen koltuğuna oturan Gerwig’i bu dalda aday olan beşinci kadın yönetmene dönüştürdü. Ancak Oscar adaylıklarında kadınlar açısından tarih yazılan asıl dal görüntü yönetmenliğiydi. ‘Mudbound’un adaylık kazanan görüntü yönetmeni Rachel Morrison, Oscar’ın 90 yıllık tarihinde bu dalda aday olan ilk kadın oldu.

Haberin Devamı

En İyi Yabancı Dilde Film dalında dokuz filmlik listede yer alan Fatih Akın’ın yönettiği ‘Paramparça’, beş aday arasında kendisine yer bulamadı. ‘Paramparça’, bu dalda Altın Küre kazandığı için Oscar adaylığı alması da bekleniyordu.
Ödüller 4 Mart’ta düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

En kötülerin adayları açıklandı

Her yıl Oscar’dan bir gün önce açıklanan Altın Ahududu ya da nam-ı diğer Razzie Ödülleri, bu yıl da geleneği bozmadı ve Oscar adaylıklarının açıklanmasına bir gün kalan yılın en kötülerine aday olan film, yönetmen ve oyuncuları açıkladı.
Ödülün gediklilerinden ‘Fifty Shades’ serisinin son halkası ‘Fifty Shades Darker’ın bir kez daha ön plana çıktığı adaylıklarda Tom Cruise’lu ‘The Mummy’ ve ‘Transformers: The Last Knight’ da dikkat çeken diğer filmler. 2017’de seyirci ve eleştirmenleri ikiye bölen ‘mother!’ ise başrol oyuncuları Javier Bardem ve Jennifer Lawrence’ın yanı sıra Darren Aronofsky’nin de aday gösterilmiş olmasıyla bir kez daha ateşli tartışmalara neden olacakmış gibi görünüyor.
37. Razzie Ödülleri, Oscar’dan bir gün önce, 3 Mart’ta açıklanacak. KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Haberin Devamı

EN KÖTÜ FİLM

‘Baywatch’
‘The Emoji Movie’
‘Fifty Shades Darker’
‘The Mummy’
‘Transformers XVII: The Last Knight’

EN KÖTÜ KADIN OYUNCU

Katherine Heigl - ‘Unforgettable’
Dakota Johnson - ‘Fifty Shades Darker’
Jennifer Lawrence - ‘mother!’
Tyler Perry - ‘BOO! 2: A Medea Halloween’
Emma Watson - ‘The Circle’

EN KÖTÜ ERKEK OYUNCU

Tom Cruise - ‘The Mummy’
Johnny Depp - ‘Pirates of The Caribbean XIII: Dead Men Tell No Tales’
Jamie Dornan - ‘Fifty Shades Darker’
Zac Efron - ‘Baywatch’
Mark Wahlberg - ‘Daddy’s Home 2’ ve
‘Transformers XVII: The Last Knight’