Gündem Akademisyen anne ve kızına acı veda

Akademisyen anne ve kızına acı veda

10.02.2024 - 15:12 | Son Güncellenme:

Eskişehir'de kullandığı otomobilin karşı yönden gelen kamyona çarptığı kazada hayatını kaybeden Eskişehir Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Bayrakçı Karel (47) ve kızı Yağmur Karel (15) gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Akademisyen anne ve kızına acı veda

Kaza, dün Odunpazarı ilçesi Yenikent Mahallesi Zümrüt Caddesi'nde meydana geldi. Filiz Bayrakçı Karel’in kullandığı 26 UC 635 plakalı otomobil, karşı yönden gelen M.K. (38) yönetimindeki 26 SU 100 plakalı su kamyonuna çarptı. Kazada Filiz Bayrakçı Karel ile kızı Yağmur ve kamyon şoförü M.K. yaralandı.

Haberin Devamı

Akademisyen anne ve kızına acı veda

Yaralılar ambulanslar ile hastaneye kaldırıldı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alınan Filiz Bayrakçı Karel ile kızı Yağmur, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Akademisyen anne ve kızına acı veda


Anne ve kızı için Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Camisi’nde cenaze namazı kılındı. Namaz öncesi Filiz Bayrakçı Karel’in eşi Serhan Karel, taziyeleri kabul ederken gözyaşlarına hakim olamadı.

Akademisyen anne ve kızına acı veda

Cenazeye Karel ailesinin yakınları, Eskişehir Teknik Üniversitesi akademisyen ve öğrencileri katıldı. Anne kızın tabutlarının üzerine Türk bayrağı örtüldü. Filiz Bayrakçı Karel ve kızı Yağmur’un cenazeleri, kılınan namazın ardından Asri Mezarlığı’nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

 Filiz Bayrakçı ve kızı Yağmur Karel için Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde tören düzenlendi. Törende konuşan ESTÜ Rektörü Adnan Özcan, “Çocuğumuzun vefat etmesi ayrı bir üzüntü. Ama bugün itibariyle şunu söyleyebilirim; gerçekten ESOGÜ (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi), başta rektör olmak üzere tüm tıp fakültesi çalışanlarına özellikle teşekkür etmemiz gerekiyor. Çok gayret ettiler, çok uğraştılar dün. İnanılmaz derecede çaba gösterdiler. Ama olmadı. Hepimizin başı sağ olsun. Allah, yattığı yerde dinlendirsin. Yakınlarına çok sabırlar diliyorum. Yani çok bir şey söyleyecek durumda değiliz. Aslında çok daha uzun konuşmak istemem. Konuşulacak gibi değil. Başımız sağ olsun” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Akademisyen anne ve kızına acı veda

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor. 

1/13

2/13

3/13

4/13

5/13

6/13

7/13

8/13

9/13

10/13

11/13

12/13

13/13