Gündem Akın’ın ‘örgüt abisi’ Almanya’ya kaçmış

Akın’ın ‘örgüt abisi’ Almanya’ya kaçmış

07.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler’in koruma subayı iken, emniyete giderek FETÖ üyesi olduğunu itiraf eden Yüzbaşı Burak Akın’a mahrem abilik yapan bilgisayar mühendisi Ekrem Durmuş’un, 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından Almanya’ya kaçtığı ortaya çıktı.

Akın’ın ‘örgüt abisi’ Almanya’ya kaçmış

Ekrem Durmuş’un karısı eski öğretmen Derya Durmuş hakkında, “terör örgütü üyesi olmak” suçundan açılan dava Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Tutuksuz sanık Derya Durmuş, savunmasında FETÖ üyesi olmadığını, eşinin eylemlerinden dolayı yargılandığını söyledi.

Haberin Devamı

‘Gezide tanıştık’

Mahkeme Başkanı Sabahattin Sarıdoğan, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için tüm bildiklerini mahkemede anlatması gerektiğini sanığa hatırlattı. Bunun üzerine Durmuş, şöyle devam etti:

“Eşim bilgisayar mühendisiydi. Örgüt bağlantılı olarak evlenmedik. Ben Giresun’da öğretmendim. Eşimle bir gezide tanıştık ve evlendik. Ekrem, sürekli eve dini sohbet amaçlı arkadaşlarını getirirdi. Ben de gelen erkeklerin eşleriyle başka bir odada oturur, sohbet ederdim. Zaten bu anlattıklarım 2013 öncesidir. O zaman FETÖ yoktu. Hakkımda ifade veren Ayşe Söylemez de evimize eşiyle gelip giderdi. Eşimin kod adının, ‘Kerem’ olduğunu bilmiyordum. Eve gelen kişilerin de asker olduğunu hatırlamıyorum.”

Haberin Devamı

Mahkeme Başkanı Sarıdoğan’ın sorusu üzerine Derya Durmuş, eşi Ekrem Durmuş’un Almanya’ya kaçtığını söyledi. Sarıdoğan’ın, “Sizi ve iki çocuğunu geride bırakıp kaçmış. Evliliğiniz devam ediyor mu” sorusu üzerine Durmuş, “Eşim gittikten sonra haberdar oldum. Bana, ‘Türkiye’de bir daha çalışamam’ dedi. Boşanmayı düşündüm ama kaçak olduğu için nafaka alamayacağımdan boşanamadım” cevabını verdi. Dava ertelendi.