Gündem AKP’nin boşluğunu CHP doldurabilir

AKP’nin boşluğunu CHP doldurabilir

05.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Edirne Milletvekili Erdin Bircan ve Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan’dan oluşan CHP heyeti, bir süre önce sokağa çıkma yasağının uygulandığı ve çatışmaların yaşandığı Muş’un Varto ilçesine giderek kapsamlı bir rapor hazırladı.

AKP’nin boşluğunu CHP doldurabilir

Heyet tarafından hazırlanan ön raporda, “Varto’da öldürülen PKK’lı bir kadının çıplak fotoğraflarının sosyal medyada paylaşılması vatandaşlar tarafından bir provokasyon olarak değerlendiriliyor. Tepkiler sonucunda çok ciddi çatışmalar olmuş, başta esnaf olmak üzere halk ağır bir şekilde travmaya uğramış” denildi.
Raporda, şunlar kaydedildi: “Vatandaşlar, 7 Haziran seçimlerinden sonra sonuçları beğenmeyenler tarafından terörün bilerek ve isteyerek tırmandırıldığını belirtiyor.
Çatışmaların yoğun yaşandığı noktalarda dükkanlar ciddi şekilde hasar görmüş. Esnafın zararları mutlaka tazmin edilmeli. Bizi büyük bir ilgiyle karşıladılar. CHP’nin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde çalışmalarını artırması önerisinde bulunuldu. Bu bölgelerde ciddi oy kaybeden AKP’den doğan boşluğun CHP tarafından doldurulabileceğini ve CHP’ye güvendiklerini ifade ettiler.”