Gündem Akrilik elyafa farklı bakış

Akrilik elyafa farklı bakış

23.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Aksa Akrilik Kimya Sanayi A.Ş. “Geleceği yenilikle şekillendirme” ilkesiyle Yalova’daki fabrikasında 570 metrekarelik bir alana 22 farklı istasyondan oluşan Aksa Deneyim Alanı’nı (ADA) kurdu. Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cengiz Taş, ADA ile ziyaretçilere, tekstil sektörünün en önemli hammaddesi olan akrilik elyafın üretim sürecini, evrimini ve keşfedilmemiş potansiyelini kapsayan bir yolculuk vaad ettiklerini söyledi.

Akrilik elyafa farklı bakış

Aleyna Sevim İstanbul - “ADA bir müze, galeri veya fabrika gibi gezeceğiniz bir alanın ötesinde yaratıcılık, işlevsellik ve estetiği birleştiren ve tüm duyulara hitap eden bir deneyim alanı olarak tasarlandı” diyen Taş, “İnsan, dokunduğu, gördüğü şeyleri daha hızlı ve kolay algılıyor. Bu gerçekten hareketle, akrilik elyafı en kolay nasıl anlatırız diye düşünmeye başladığımızda sonuç bizi bu projeye götürdü. ‘Aksa Deneyim Alanı’ terimi bize ilham kaynağı oldu” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Ş. İş Geliştirme Direktörü Didem Tunçbilek de, müşterilerinin ürünü çok iyi bildiğini ancak, öğrenciler ve yeni nesil modacıların akrilik hakkında yeterli bilgiye sahip olamadığını aktararak, “Onlara akrilikle neler yapılabileceğini göstermek için böyle bir deneyim merkezi tasarladık. Hem kendi müşterilerimizin hem tekrardan yeniden görecek kişilere baktığımız zaman bir defa fikirlerden yenilikleri tasarlayabilirler. Çevre açısından, sürdürülebilirlik kapsamında yapılması gereken farklılıkları da mutlaka göz önünde bulundurmak istiyoruz. Su tüketimini azaltmak bizden sonraki proseslerde boyamayı azaltmak gibi ürünler bizim için geleceğin ürünleri ve bunu anlatmak istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Akrilik elyafa farklı bakış

Fütüristik tasarımlar

Deneyim merkezindeki akrilikten yapılan kıyafetleri tasarlayan Moda Tasarımcısı Senem Kula ilk defa tek materyalle bir üretim sürecini deneyimlediğini belirterek, “Akrilik kullanımını bütün ürünlerde ve detaylarda kullanmak istedik. Tasarımların özelliği toparlama tasarımlar değil tamamen bu mekandan ilham alınarak yapıldı o yüzden mekanla renk olarak ilişkisi de önemli. Formsal olarak fütüristik ama klasiği biraz daha fütüristik olarak yorumladık” dedi.