Gündem Akşener grup toplantısında Erdoğan’a seslendi: Yakında seni de emekli ediyoruz

Akşener grup toplantısında Erdoğan’a seslendi: Yakında seni de emekli ediyoruz

05.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün TBMM’de partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Akşener, eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in Ankara’da öldürülmesini “suikast” olarak tanımladı ve “Düzenlenen suikast, emniyet ve istihbarat birimlerini ayağa kaldırması gereken bir olaydır” dedi.

Akşener grup toplantısında Erdoğan’a seslendi: Yakında seni de emekli ediyoruz

Ateş’in eşi Ayşe Ateş üzerinden ailesinin kendisinden özel bir talebi olduğunu kaydeden Akşener, “Bu konuyla ilgili Meclis’te soru önergesi, araştırma önergesi yapılmamasına dair. Ben bunu bütün herkese duyurmakla mükellefim” dedi.

Haberin Devamı

‘Çırpınsan da nafile’

Erdoğan’ın seçimi kaybedeceğini anladığı için muhalefetin EYT başta olmak üzere vadettiği her şeyi vatandaşa vermeye başladığını savunan Akşener şöyle devam etti:

“İktidarın her gün biraz daha sözümüze gelmesini büyük bir keyifle izliyoruz. Bizim çözümlerimiz, projelerimiz miri maldır. Alsınlar kullansınlar. Yeter ki milletimize faydası olsun. Emeklilerimizi daha fazla yokluğa mahkum etmeyin. Emekli maaşlarını bir an önce asgari ücret düzeyine çıkarın. Artık sandık ufukta göründü. Son düzlükte çırpınsan da artık nafile. Hayırlısıyla çok yakında seni de emekli ediyoruz inşallah.” Ankara ve İstanbul’da belediye başkanlıklarının kazanılması için “25 yıllık saltanatları deviren bir siyasi aklı temsil ediyoruz” diyen Akşener, “İstanbul’u özgürleştirdiğimiz gibi, Ankara’yı özgürleştirdiğimiz gibi, Allah’ın izniyle Türkiye’yi de özgürleştireceğiz. 2023; zengin, güçlü ve mutlu bir Türkiye’nin başlangıcı olacak” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

İmamoğlu mesajı

Akşener, İmamoğlu’na yönelik yargılama ve soruşturmalar konusunda da örtülü mesaj vererek, “Eğer ki, iktidardakiler; kendilerini, sandıkta, iki kere yenen belediye başkanımızı, sandıkta bir daha yenemeyeceklerini gördükleri için, hukuk oyunlarıyla, kumpaslarla, bertaraf etmeye çalışıyorsa, biz, ona da, ‘dur!’ diyeceğiz” dedi.