Gündem Akülü tekerlekli sandalye istiyor

Akülü tekerlekli sandalye istiyor

26.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Akülü tekerlekli sandalye istiyor

Aydın’ın Germencik ilçesinde dedesi ve anneannesiyle yaşayan 26 yaşındaki Coşkun Erten, son 2 yılda yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle engelli oldu. Anne ve babası ayrılınca 40 günlükten itibaren dedesi Ali İhsan Eryılmaz (76) ve anneannesi Ulviye Eryılmaz’ın (81) yanında yaşamaya başlayan Erten, şeker hastası oldu. 2016 Temmuz ayından sonra 4 kez ameliyat olan Erten’in sol bacağı, yaşamının tehlikeye girmemesi için dizinin üstünden kesildi. Tek bacakla kalan Erten’e yürüyebilmesi için bir hayırsever yardımcı olup, protez bacak temin edilmesini sağladı. Ancak Erten, fazla kilosu nedeniyle protez bacağı kullanmakta zorluk yaşadı. Sonrasında bir hayırsever, bu kez tekerlekli sandalye hediye etti. Ancak bunu da kullanmakta zorlanan Erten, tek isteğinin 3 tekerlekli akülü araç olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Dışarıya dedesinin yardımıyla çıkabildiğini belirten Erten, “Benim için üç tekerlekli akülü araç daha faydalı olacak. Hayırseverlerden yardım bekliyorum” dedi.

Torununa 26 yıldır baktığını söyleyen dede Ali İhsan Eryılmaz, “Çocuk gibi ilgileniyorum. Dışarıya benim yardımımla çıkıyor ama yürüyemiyor. Tekerlekli sandalyeyle de gezmesine bir çare bulamadık. Eve mahkum kalıyor. Hayırseverler yardım ederse memnun olurum” dedi. -BURHAN CEYHAN Aydın DHA