Gündem ALES giriş yerleri açıklandı mı? ÖSYM ALES sınav giriş yeri sorgulama

ALES giriş yerleri açıklandı mı? ÖSYM ALES sınav giriş yeri sorgulama

06.11.2017 - 09:48 | Son Güncellenme:

ALES ne zaman? ÖSYM 2017-2018 sınav takvimine göre ALES Sonbahar Dönemi sınav tarihini açıkladı. Sınav takvimine göre ALES 19 Kasım'da yapılacak. Sınav giriş yerleri ise heyecanla bekleniyor...

ALES giriş yerleri açıklandı mı ÖSYM ALES sınav giriş yeri sorgulama

Sınavda adaylara sayısal ve sözel testler uygulanacaktır. Sayısal Testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan; Sözel Testi, sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluşacaktır. Sorular, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacak, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır. Sınav Türkçe olacaktır.

Haberin Devamı

ALES GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?

2017 ALES Sonbahar Dönemi Sınavı 19 Kasım 2017 tarihinde saat 10.00'da yapılacak ve ALES sınavı için toplam süre 150 dakika olacak. ALES sınav giriş yerleri henüz açıklanmadı.

SINAVA GİRERKEN ADAYIN YANINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER

- İlgili sınav dönemine ait ALES sınava giriş belgesi
- Nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport

ALES SONUÇLARI NASIL HESAPLANIR?

Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal ve Sözel Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacaktır.

Haberin Devamı

ALES giriş yerleri açıklandı mı ÖSYM ALES sınav giriş yeri sorgulama

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Ağırlıklı puanlar hesaplandıktan sonra bu puanlar, aşağıdaki formül kullanılarak 100 üzerinden puanlara dönüştürülecektir.

ALES giriş yerleri açıklandı mı ÖSYM ALES sınav giriş yeri sorgulama

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin
https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır.

ALES sonuçları 21 Aralık 2017 tarihinde ilan edilecektir.