Gündem "Alevi imam atayacağız"

"Alevi imam atayacağız"

03.02.2012 - 13:24 | Son Güncellenme:

Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk, Alevi köylerindeki camilere Alevi kökenli imamlar atamak için çalışma yaptıklarını açıkladı. Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre Müftü Öztürk, 'Samsun'da Alevi vatandaşlarımızın çoğunlukta olduğu köylerimizdeki camilerimize, anne-babası Alevi olan, Alevi orijinli imamlarımızı atayacağız' dedi.

Alevi imam atayacağız

Samsun Büyük Otel’de bir basın toplantısı düzenleyen İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, birçok ilki Samsun’da gerçekleştireceklerini belirterek, kahvehane, çay ocağı ve kıraathanelerde oturan yaşlıları sosyal projelerde çalıştıracaklarını anlattı.

Öztürk, “Erkek olsun kadın olsun her yaştan insanın cuma namazlarına camilere gelmesi ile ilgili projeler geliştireceğiz. Din hizmetleri sadece cami ile sınırlı kalmayacak. Bunları yapabilmek için master ve doktora yapan öğrenciler ile imamlardan oluşan ekip oluşturduk” dedi. Öztürk, Alevilere yönelik çalışmaları ise “Bazı ilçelerimizde Alevi vatandaşlarımızın çoğunlukta olduğu köyler var. İlk etapta bu köylerimizdeki camilerimize, Alevi orijinli imamlarımızı atayacağız” diye anlattı.