Gündem Aleyna Nur Gökçe’ye çarpan sürücü hakkında yakalama kararı: 'Beni görüp donakaldı'

Aleyna Nur Gökçe’ye çarpan sürücü hakkında yakalama kararı: 'Beni görüp donakaldı'

14.11.2022 - 09:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Esenyurt’ta kaldırımda yürüyen 21 yaşındaki Aleyna Nur Gökçe’ye çarparak ağır yaralanmasına sebep olan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ehliyetsiz sürücü Sezer H. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Öte yandan şüpheli Sezer H.’nin ifadesinde, “AVM’nin önünde genç bir kız vardı. Beni görüp donakaldı. Ben sonuna kadar frene bastım ama aracımı durduramadım. Ben de kendisine istemeden çarptım” dediği ortaya çıktı.

İstanbul Esenyurt’ta 8 Kasım tarihinde meydana gelen olayda 21 yaşındaki Aleyna Nur Gökçe evine gitmek üzere kaldırımda yürüyordu. Bu sırada seyir halinde olan Sezer H. otomobilinin hakimiyetini kaybederek kaldırımda yürüyen Aleyna Nur Gökçe’ye çarptı.

Haberin Devamı

Otomobil ile duvar arasında sıkışan genç kız ağır yaralandı. Gökçe’nin hayati tehlikesi devam ederken, gözaltına alınan sürücü Sezer H. tutuklanması talebiyle sevk edildiği Büyükçekmece Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Aleyna Nur Gökçe’ye çarpan sürücü hakkında yakalama kararı: Beni görüp donakaldı

Ancak Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı karara itiraz etti. Sürücünün alkollü ve ehliyetsiz olduğunu belirten savcılık, kazanın gerçekleştiği yerin de yol değil kaldırım olduğunu belirtti. Aleyna Nur Gökçe’nin hayati tehlikesinin devam ettiği belirtilen itirazda şüphelinin yakalanarak tutuklanması talep edildi. İtirazı değerlendiren Büyükçekmece 2. Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli Sezer H.’nin yakalanarak tutuklanmasına karar verdi.

Haberin Devamı

"DİREKSİYON HAKİMİYETİNİ KAYBETTİM"

Ayrıca şüpheli Sezer H.’nin ifadesi de ortaya çıktı. Sol şeritten ilerlediği sırada arkasındaki aracın kendisine selektör yakarak yol istediğini anlatan Sezer H., “Ben de arkamda bulunan plakasını bilmediğim araca yol vermek için sağ şeride geçtim. Geçer geçmez önde bulunan araç ani fren yaptı. Ben de ani fren yapmak zorunda kaldım ve aracın arkası kaydı. Ben de direksiyon hakimiyetini kaybettim. Sonrasında toparlamaya çalıştım fakat direksiyon hakimiyetini koruyamadım” dedi.

Aleyna Nur Gökçe’ye çarpan sürücü hakkında yakalama kararı: Beni görüp donakaldı

"HAREKETSİZ KALMIŞTI"

Aleyna Nur Gökçe’nin kendisini gördüğünü anlatan Sezer H., “AVM’nin önünde genç bir kız vardı. Beni görüp donakaldı. Ben sonuna kadar frene bastım ama aracımı durduramadım. Ben de kendisine istemeden çarptım ve sonrasında duvara vurdum. Sonrasında araçtan çıkıp kızı kontrol ettim. Hareketsiz kalmıştı. Ben de hemen 112’yi arayarak ambulansı istedim” dedi.

Aleyna Nur Gökçe’ye çarpan sürücü hakkında yakalama kararı: Beni görüp donakaldı

"ÇOK PİŞMANIM"

Ehliyetine 5 ay önce el koyulduğunu söyleyen Sezer H., “Bu kazanın yaşandığına çok pişmanım. Ben normalde araba kullanmıyorum ama bugün iş dolayısıyla araç kullanmıştım. Ehliyetimin ceza süresi bitene kadar kullanmayı düşünmüyorum. Hızım tahmini 60 km idi” dedi.