Gündem Ali İsmail Korkmaz saldırıya uğradığı sokakta anıldı

Ali İsmail Korkmaz saldırıya uğradığı sokakta anıldı

03.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Eskişehir’de, 2 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı protestolarında saldırıya uğrayıp tedavi gördüğü hastanede 38 gün sonra yaşamını yitiren Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz (19), dövüldüğü sokakta anıldı. Anne Emel Korkmaz ile ağabey Gürkan Korkmaz da anma etkinliğine katıldı.

Ali İsmail Korkmaz saldırıya uğradığı  sokakta anıldı

Korkmaz’ın saldırıya uğradığı Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokak’taki ekmek fırının önünde anma töreni düzenlendi. Anma etkinliğine Ali İsmail Korkmaz’ın Hatay’dan gelen annesi Emel Korkmaz, avukat olan ağabeyi Gürkan Korkmaz’ın da aralarında olduğu yaklaşık 100 kişi katıldı. Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz “Burada olduğunuz için teşekkür ediyorum, Ali’mi andığınız için. Ali İsmail eğitmen olacaktı, bugün öğrencilerinin karnelerini hazırlıyor olacaktı. Ama maalesef 5 sene önce Ali’mi aramızdan aldılar. Geçen sene gelmiştim ilk kez buraya.

Haberin Devamı

Çok sapa bir yer sanmıştım. O kadar çok canım yandı ki, herkesin ortasında bu şekilde darp edilmesi. Kabullenemiyorum, hazmedemiyorum. Ali’mi yaşattığınız için, onu unutmadığınız için teşekkür ederim” diye konuştu.

l EYÜP KELEBEK Eskişehir DHA

Yazarlar