Gündem Alibeyoğlu kardeşler, 95'er yıl hapis cezası aldı

Alibeyoğlu kardeşler, 95'er yıl hapis cezası aldı

14.05.2009 - 21:59 | Son Güncellenme:

.

Alibeyoğlu kardeşler, 95er yıl hapis cezası aldı

AKP Kars Belediye Başkanıyken CHP'den aday olan ve son seçimleri kaybeden Naif Alibeyoğlu'nun kardeşleri, İsmail Medet ve Yusuf Alibeyoğlu'nun da aralarında bulunduğu 55 kişinin yargılanma süreci tamamlandı. ‘Şafak’ operasyonuyla yakalanan 2006 yılı içinde Kars, Ardahan ve Erzurum illerinde yapılan 26 kamu ihalesinde ‘siyasi nüfuz’ kullanan Alibeyoğlu kardeşler ile Gökhan Yılmaz 95’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'nun kardeşleri Kızılay Derneği Kars Şube Başkanı İsmail Medet Alibeyoğlu, müteahhit Yusuf Alibeyoğlu ile İl Genel Meclis Başkanı AKP'li Muzaffer Yağcı'nın kardeşi Yücel Yağcı, oğlu Erol Yağcı ile yeğeni Bülent Yağcı, İl Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Müslüm Cengiz, eski MHP Kars Milletvekili Arslan Aydar’ın kardeşi İl Sağlık Müdürlüğü Mali İşler Şube Müdürü Yılmaz Aydar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Aslan Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 55 kişi, 2006 yılında düzenlenen ‘Şafak’ operasyonuyla gözaltına alındı. İddianamede, Yusuf Alibeyoğlu'nun bir firma yetkilisine, “Sen bastır al. Ben belediye başkanının kardeşiyim. Belediye elimizde. Belediyenin kantarı elimizde’ dediğine de yer verildi. Telefon dinmelerinde müteahhit Yusuf Alibeyoğlu'nun Gökhan Yılmaz'a “70 milyar verirlerse, 25 milyarı senindir, 45 milyarı benimdir” dediği yine iddianamede yer aldı.
Erzurum 2'nci Ağır ceza Mahkemesi'nde, 7 Aralık 2007 günü başlayan duruşmada, 55 kişi hakkında ‘ihaleye fesat karıştırmak’, ‘silahlı örgüt kurmak’, ‘evrakta sahtecilik’ ve ‘tehdit’ suçlarından dava açıldı. Siyasi nufuz kullandıkları gerekçesiyle Erzurum E Tipi Cezaevi'nde tutuklu olan Alibeyoğlu kardeşler ile Gökhan Yılmaz hakkında, 135'er yıl hapis cezası istendi.

‘SİYASİ KOMPLO KURBANIYIZ’
Geçtiğimiz 12 Mayıs'taki karar duruşmasında, suçlamaları reddeden İsmail Medet Alibeyoğlu, “Suçum Kars kalesine diktiğim bayraktır. İnsanlara ve insanlığa yaptığım hizmetin cezası olmamalı. Siyasilerin komplosu ve oyununa kurban gitmiş bulunmaktayım. Adalete ve siz değerli yargıçlara güveniyorum” dedi.
Örgüt yöneticiliğinden suçlanan Yusuf Alibeyoğlu, son söz olarak “Devletime güveniyorum” derken, Gökhan Yılmaz ise “Ailemden özür diliyorum. Yüz kızartıcı bir suç işlemedim. Bize yapılan birilerinin tamamen çıkar amaçlı koltuk sevdasıdır. Buna kurban edildik” diye konuştu.
Mahkeme heyeti, TCK’nın 220/1 ve 235/1  maddeleri uyarınca, örgüt yöneticisi olmak ve ihalelere fesat karıştırmaktan Alibeyoğlu kardeşler ile Gökhan Yılmaz'ı 95'er yıl hapisle cezalandırdı. Davada tutuksuz yargılanan ve örgüt üyesi olmakla suçlanan Ali Bulgan 18 yıl 4 ay, Ertuğrul Medet Alibeyoğlu 14 yıl, Yalçın Tuğrul ile Faruk Tuğrul 13 yıl, Özcan Cansabuncu 11 yıl 8 ay, Aslan Yılmaz, Müslim Cengiz 11'er yıl, Gökmen Yılmaz 10 yıl, Tuncer Baykız 5 yıl, Levent Özdemir, Barış Hoş ve Volkan A0kbulak 3'er yıl hapis cezasına çarptırıldılar.
Mahkeme heyeti, ayrıca 13 kişinin beraatine karar verdi. Dosya ise Yargıtay'a gönderildi.