Gündem Alman hava sahasında jet korku!

Alman hava sahasında jet korku!

23.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Onur Havayolları’nın bir uçağının 20 Ağustos Cumartesi günü Manchester-Ercan uçuşunu yaptığı sırada Almanya hava sahasında 15 dakika süreyle telsiz bağlantısının kaybolduğu ve uçağın durumuyla ilgili Alman Hava Kuvvetleri’ne ait bir askeri uçağın havalandığı iddia edilmişti.

Alman hava sahasında jet korku

Askeri jetin, yolcu uçağına hızlı şekilde ulaşmak için ses hızını aşmak zorunda kaldığı ve bununda ‘sonik boom’ denen şiddetli bir gürültü yarattığı yabancı medyada yer aldı.

‘Normal dışı bir durum olmadı’
Askeri jetin, yolcu uçağına ulaşmak için yaptığı hızın şiddetli bir gürültüye neden olduğu ve jetlerin uçağı Münih yakınlarında yakaladığı iddiasıyla ilgili olarak Onur Havayolları’nın yaptığı açıklamada şöyle denildi:
“Uçağımızda herhangi bir telsiz arızası meydana gelmemiş, normal trafik akışı telsizden dinlenirken pilotlarımız Viyana üzerinde askeri uçakları görünce kuleye bunun sebebini sormuş ve prosedür gereği geçtikleri ‘Acil durum’ frekansında her şeyin yolunda ve normal olduğu karşılıklı olarak tespit edilmiştir. Toplam iki dakika içerisinde normal dışı bir durum olmadığı anlaşılarak uçağımız seyrine devam etmiştir.”

Yazarlar