Gündem Alman oto yan sanayi devinden, Gebze'ye 43 milyon euroluk yatırım

Alman oto yan sanayi devinden, Gebze'ye 43 milyon euroluk yatırım

27.09.2010 - 15:48 | Son Güncellenme:

.

Alman oto yan sanayi devinden, Gebzeye 43 milyon euroluk yatırım

OTOMOTİV yan sanayinin de üssü haline gelen Kocaeli’ne, Almanya’nın oto yan sanayi devi CRH Group da 43 milyon euroluk yatırıma hazırlanıyor. Gebze'de kurulacak fabrikanın temeli 30 Eylül’de atılacak. 2012 yılında üretime geçecek fabrikada 350 kişi istihdam edilecek.

Dünyanın 7 farklı ülkesinde 8 fabrikası bulunan Alman otomotiv yan sanayinin dev kuruluşu CRH Group, otomobil koltuk iskeleti tasarımı ve entegre üretiminde Audi sistemlerini kullanıyor. CRH Group'un Kocaeli’nin Çayırova ilçesi Şekerpınar bölgesindeki TAYSAD Organize Sanayi Bölgesi'nde kuracağı fabrika 43 milyon euroya mal olacak ve 350 kişiye iş imkanı sağlayacak. İnşaatı Mayıs 2011'de tamamlanacak olan fabrika, 2012 yılı başında üretime geçecek.

Fabrikanın 30 Eylül’de gerçekleştirilecek temel atma törenine Sanayi ve Ticaret Bakanı ve Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün’ün yanı sıra CRH Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Robert Houston ile CRH Otomotiv Genel Müdürü Selim Şimbil, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Hüseyin Aslan ile Ford Motor Co. yöneticilerinin de katılacağı bildirildi.