Gündem Alman uyuşturucu baronu ‘kafes’te!

Alman uyuşturucu baronu ‘kafes’te!

28.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Interpol’ün Kırmızı Bülten’le aradığı Alman uyuşturucu baronu Eric Schroeder, İstanbul’da düzenlenen ‘Kafes 25’ operasyonunda yakalandı. Fatih’te lüks bir rezidansta gözaltına alınan baronun Almanya’ya iade edileceği belirtildi...

Alman uyuşturucu baronu ‘kafes’te

Ferit Zengin - İstanbul’da düzenlenen “Kafes 25” operasyonunda Interpol tarafından Kırmızı Bülten ile aranan Alman uyuşturucu baronu Eric Schroeder yakalandı. 

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından sosyal medya hesabından, “Hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, halkımızın huzurunu kaçıran uluslararası organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine nefes aldırmayacağız. Hepsini tek tek kafesin içine koyacağız” denilerek açıklanan “Kafes 25” operasyonu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ile Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerince önceki gün gerçekleştirildi. 

Fatih’te lüks otelde kalıyordu 

Alman ve Interpol makamlarının verdiği bilgiler ışığında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, suçtan kaynakalanan mal varlığı değerlerini aklama ve uyuşturucu ticareti yapma” suçlamalarıyla Kırmızı Bülten’le aranan organize suç örgütü elebaşı Eric Schroder’in İstanbul’da bulunduğunu belirleyen polis ekipleri, yaptığı alan daraltma çalışmaları sonrasında Fatih’te lüks bir rezidansta saklandığını tespit etti. 

Haberin Devamı

Alman uyuşturucu baronu ‘kafes’te

Tespitin ardından harekete geçen ekipler düzenlediği operasyonla, Almanya’nın Hamburg eyaletindeki uyuşturucu madde ticaretini yönettiği ve Alman makamlarınca 24 ayrı olayda, 784 kilo marihuana ve 154 kilo kokainin ticaretini gerçekleştirme suçlarıyla aranan Schroder’i kaldığı lüks rezidansta yakalayıp gözaltına aldı. 

Başka isimle yurda girmiş 

Almanya’ya iade edilmek üzere geri gönderme merkezine gönderilen suç baronunun odasında yapılan aramada ise farklı isimlerde pasaport ve kimlik kartları ele geçirildi. Schroder’in Türkiye’ye başka isimler üzerine düzenlenmiş kimlik ve pasaportlarla girdiği ve kara para aklama amacıyla bir süredir Türkiye’de bulunduğu öğrenildi. 

Alman uyuşturucu baronunun kaldığı rezidansta yapılan aramada günlük kullanım amacıyla yanında bulundurduğu ve tanesi 156 bin Euro (yaklaşık 5 milyon TL) ile 500 bin Euro (yaklaşık 16 milyon TL) arasında değişen Rolex marka dört saat ile 41 bin 850 Euro, 38 bin TL para ve beş cep telefonu, üç SIM karta el konuldu. 

Hells Angels suç örgütüyle soygun

Schroder’in Interpol tarafından dünyanın en tehlikeli suç örgütlerinden birisi olarak tanımlanan ve 59 ülkede 3500 mensubu bulunup uyuşturucudan kara para aklamaya, fuhuştan haraç ve silahlı baskına kadar bir çok suça karıştığı belirlenen Hells Angels (cehennem melekleri) suç örgütü üyeleriyle 1.1 tonluk kokain soygununun faillerinden birisi olduğu belirlendi. Schroder’in yine bir başka uyuşturucu baronu olan ve 25 Haziran 2023 tarihinde Muğla ve Isparta’da gerçekleştirilen operasyonlarla yakalanan “Bello Jos” lakaplı Joseph Johannes Leıjdekkers’in kasası ve kara para aklama sorumlusu olduğu tespit edildi.