Gündem Amca-yeğene 7 kurşun

Amca-yeğene 7 kurşun

08.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yüksekova’da polis ve göstericiler arasında çıkan olaylarda yaşamını yitiren amca yeğenin otopsi sonucunda ateşli silahla öldükleri belirlendi. Mehmet İşbilir’e altı kurşun, Veysel İşbilir’e ise tek kurşun isabet ettiği rapor edildi

Amca-yeğene 7 kurşun

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde önceki gün PKK’lılara ait mezarlıklar konusunda yapılan basın açıklamasıyla başlayan olaylarda hayatını kaybeden Mehmet Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir’in Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’nde yapılan otopsi sonucunda ateşli silahla öldükleri belirlendi. Mehmet Reşit İşbilir’e altı kurşun, Veysel İşbilir’e ise tek kurşun isabet ettiği, bunun sonucunda meydana gelen iç kanamadan öldükleri rapor edildi.

Haberin Devamı

Van Baro Başkanı Avkat Murat Timur, kurşunlardan ikisinin M. Reşit İşbilir’in göğüsüne, ikisinin ellerine, birinin kaburga, birinin de boyun bölgesine isabet ettiğini söyledi. Timur, Veysel İşbilir’e isabet eden tek kurşunun sol yanaktan girip, sağ omuzundan çıktığını kaydetti. Kurşunların uzun namlulu silahtan çıktığını belirten Timur “Bu olayı işleyenler malesef ceza almadan kurtuluyor. Bu tür suçlular, ciddi biçimde soruşturulup, failler yargı önüne çıkarılmalıdır. Bu dosya da diğer dosyalar gibi kapanmamalıdır” dedi.
Cenazeler, aralarında BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın da bulunduğu bir konvoyla Van’dan Yüksekova’ya getilirken, binlerce kişi tarafından karşılandı. Karşılama sırasında polis ile toplanan grup arasında gerginlik yaşandı. Polis basınçlı su ve plastik mermi kullandı. Olaylar BDP’li yöneticilerin devreye girmesi ile yatıştırıldı. Cenaze törenine, Demirtaş’ın yanı sıra HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncer, BDP Milletvekilleri Esat Canan, Özdal Üçer ve Adil Zozani de katıldı.

‘Süreci baltalatmayacağız’
Yaşanan olaylara ilişkin Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından eşbaşkanlar Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü imzasıyla basın açıklaması yapıldı. Açıklamada “Gever katliamının ‘çözüm ve barış süreci’ni baltalamasına izin vermeyeceğiz. Halka kurşun sıkanların, demokratik gösteri hakkını kullananlara saldıranların derhal yargılanmaları ve ceza almaları için gerekli adımları atın. Sürecin baltalanmasına da, Kürt halkına yönelik saldırılara da boyun eğmeyeceğiz” ifadelerine yer verildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da iki kişinin öldürülmesini ‘yargısız infaz’ diye niteledi. Tanrıkulu, “AKP iktidarının kolluk güçlerine verdiği sınırsız yetki dün de iki cana mal olmuştur. AKP’nin çözümüne kan sıçramıştır” dedi.

Haberin Devamı

Videoyu izlemek için tıklayın