Gündem Amsterdam'da sandık görevlerilerine saldırı!

Amsterdam'da sandık görevlerilerine saldırı!

08.05.2023 - 08:57 | Son Güncellenme:

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da Türkiye'deki seçimler için oy kullanma işlemlerinin tamamlanmasının ardından terör örgütü sempatizanı bir grup, sandık görevlilerine saldırıdı.

Amsterdamda sandık görevlerilerine saldırı

Amsterdam'daki Rai Kongre Merkezi'nde sandıkların kapandığı esnada müşahitler arasında tartışma çıktı. Tartışmaya terör örgütü sempatizanı bazı grupların müdahil olmasının ardından tartışma saldırıya dönüştü. Sandıkların kapatılmasından kısa süre önce alanda toplanmaya başlayan terör örgütü PKK sempatizanları, sandık görevlilerine fiziki saldırıya geçti.

Haberin Devamı

Amsterdamda sandık görevlerilerine saldırı

OLAĞANÜSTÜ DURUM 

Oy kullanılan merkezin güvenlik görevlileri olay yerinde asayişi sağlamakta zorlandı. Olay yerine gelen çok sayıda polis, saldıran gruba müdahale etti. Yaşanan saldırının ardından Amsterdam polisi olağanüstü durum ilan etti. Oy verme işleminin gerçekleştiği RAI Fuar ve Kongre Merkezi’ne polis helikopteri ve çok sayıda ambulans sevk edildi.

Amsterdamda sandık görevlerilerine saldırı

TERÖR ÖRGÜTÜ LEHİNE SLOGAN

Saldırının ardından yine bir araya gelen saldırgan grup terör örgütü PKK ve elebaşı lehine sloganlar attı.

Oy sandıkları, Türkiye’nin Amsterdam Başkonsolosluğu yetkilileri tarafından, güvenli bir yere götürüldü. Hollanda’da kullanılan oy pusulaları, 14 Mayıs’tan önce Türkiye’ye gönderilecek. Hollanda’da yaklaşık 260 bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını oy kullanma hakkı bulunuyor.