Gündem Ana-kızı öldürdüğünü itiraf etti ve tutuklandı

Ana-kızı öldürdüğünü itiraf etti ve tutuklandı

07.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Üsküdar’daki evlerinde öldürülen Suriyeli muhalif aktivist Orouba Barakat (60) ile gazeteci kızı Halla Barakat (22) cinayetlerinin zanlısı olarak yakalanan Ahmat Barakat tutuklandı.

Ana-kızı öldürdüğünü itiraf etti ve tutuklandı

Barakat dün nöbetçi hakimlikte ana-kızı öldürdüğünü şöyle itiraf etti: “Orouba ve Halla’yı ben öldürdüm. Akrabam olurlar. Orouba babamın amcasının kızıdır. Ben Suriye’deyken babam ve ağabeyim savaşta öldü. Ben de Esed ordusuna katılmamak için kaçmaya karar verdim. Orouba Türkiye’ye gelmem için haber gönderdi. Türkiye’ye gelip Orouba’nın yanında işe girdim.”

Haberin Devamı

‘Bağırınca bıçakladım’

Orouba Barakat’ın kendisini çalıştırmasına rağmen ücretini ödemediğini iddia eden zanlı şöyle devam etti: “Sonra onun yanından ayrılıp başka işlerde çalıştım. Bir süre sonra ‘gel paranı vereceğim’ dedi. Olay günü evine gittim. ‘Parayı başkalarına verdim, sana kalmadı’ deyince sinirlendim. ‘Hem çağırıyorsun hem paramı vermiyorsun’ diye bağırdım. Bana tokat attı. Ben de onu ittim. Mutfaktan bıçak alıp üstüme geldi. Elinden bıçağı aldım. Bağırınca boğazını keserek öldürdüm. O anda banyoda olan kızı Halla da gelip annesini kan içinde görünce çığlık atmaya başladı. Bunun üzerine Halla’yı da boğazını keserek öldürdüm. Bıçağı bırakıp Bursa’ya gittim. Beni cinayete azmettiren hiç kimse olmadı, pişmanım.” Barakat ifadesinden sonra tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

DNA testi pozitif

Boğazları kesilerek öldürülen Orouba Barakat ile kızı Halla’nın cesetleri 22 Eylül’de evlerinde bulunmuştu. Polis kamera görüntülerinden tespit ettiği Ahmet Barakat’ı Bursa’da yakalamıştı. DNA testinde, Orouba Barakat’ın tırnaklarının arasındaki doku örnekleri ile Ahmet Barakat’ın dokusu uymuştu.